Piraterna lekte i Målilla

Piraterna imponerade stort och vann kvartsfinalen mot Dackarna i Målilla.

Foto: Peter Jigerstrom

SPEEDWAY/MÅLILLA2010-09-07 19:46

Slutresultatet blev 51-45 till Piraterna.

Segern över Dackarna var säkert överraskande för många. Det var smålandslagets första förlust på hemmaplan och Stefan Andersson tackade främst en förare för segern.

- Robert Kosiecha var helt fantastisk. Det kan bli lite vad som helst från hans sida när han kör och brukar skoja om att han är mer i vägen för killarna i vårt lag än motståndarnas.

- Men i dag överträffade han alla förväntningar. Det är han som vinner matchen åt oss.

Med sina 12 poäng via bland annat tre heatsegrar blev han tungan på vågen sokm gav Piraterna stor fördel i den fortsatta jakten på en plats i semifinalen.

Segern innebär att Piraterna kör andra kvartsfinalen hemma mot Västervik på tisdag.

Piratpoängen: Robert Kosiecha 12, Greg Hancock 12, Rafal Dobrucki 10, Maciej Janowski 8+4, Linus Sundström 5+1, Antonio Lindbäck 4+1.

Matchen:

Piraternas Antonio Lindbäck fick en mardrömsstart på kvällen när han körde in i starttejpen i första heatet. Han ersattes dock av Maciej Janowski som tillsammans med Robert Kosiecha räddade 3-3 bakom heatsegraren Andreas Jonsson. Jonsson slog banrekord direkt med tiden 55,1.

I andra heatet körde sedan Janowski hem en femetta ihop med Linus Sundström. Piratledning då alltså med 8-4.

I tredje heatet kom Lindbäck helt fel i första sväng och kom hjälplöst sist. Lagkamraten Rafal Dobrucki vann dock och räddade 3-3.

I fjärde heatet vann Grzegorz Zangota före Greg Hancock och Janowski. 3-3 alltså.

Sedan vann Piraterna fyra heat i rad med 4-2 efter heatsegrar av Rafal Dobrucki, Robert Kosiecha och Greg Hancock gånger två. Det är bara Antonio Lindbäck som har det svårt i Motalalaget. På tre heat har han kört en poäng och en uteslutning.

I nionde heatet körde hemmalagets Andreas Jonsson och Rune Holta in en femetta och reducerade till 31-23. Ny nolla av Lindbäck.

I tionde heatet hade Jonsson och Hancock en jätteduell vilket slutade med seger för Jonsson och 3-3.

I elfte heatet vann Grzegorz Zangota före två Janowski och Sundström. 3-3.

I tolfte heatet körde Robert Kosiecha mycket imponerande och vann före Rune Holta och Dobrucki. 4-2 till Piraterna.

I trettonde heatet lurade Antonio Lindbäck en dubbelseger när han på mållinjen körde om Hans Andersen, efter att ha fintat honom i sista kurvan. Vann heatet gjorde Robert Kosiecha. 5-1 till Piraterna.

I fjortonde heatet svarade Dackarna direkt med en dubbelseger genom Jonsson och Holta. Jonsson är kvällens snabbaste. 5-1 till Dackarna.

I femtonde heatet körde Lindbäck och Dobrucki mot Andersen och Karlsson. Det blev omstart utan Karlsson som körde omkull när Dackarna ledde dubbelt. Andersen vann före Dobrucki. 3-3.

I sextonde heatet körde Hancock och Kosiecha mot Jonsson och Holta. Det slutade med dubbelseger för Jonsson och Holta före Hancock. 5-1.

Läs mer om matchen i onsdagens Corren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!