Wahlström tar över i Piraterna

Flera nyheter är planerade inför måndagskvällens årsmöte i Piraterna. Thomas Wahlström föreslås ta över som ordförande i speedwayklubben.

Thomas Wahlström, längst till vänster på bilden, är föreslagen som ny ordförande i Piraterna. På måndagskvällen är det årsmöte.

Thomas Wahlström, längst till vänster på bilden, är föreslagen som ny ordförande i Piraterna. På måndagskvällen är det årsmöte.

Foto: Jens Bollius

Speedway2020-02-24 12:46

– Vi jobbar på ganska rejält nu. Det är stabilt och marknadsgruppen jobbar på bra, säger Thomas Wahlström.

Thomas Wahlström är 66 år och har alltid varit Motalabo. De sista 25 åren jobbade han i Vikingstad, bland annat som ledare för inköp och försäljning på ett företag.

Idrottsbakgrunden är att han spelat fotboll i Maif och varit ordförande i Fågelsta AIF. Han har också varit ungdomsledare i LSW, för sonen Tobias Wahlström och hans fotbollslag för pojkar födda 1982.

I Piraterna har Thomas Wahlström suttit med i styrelsen ett år, kom med under 2019.

Till måndagens årsmöte är han föreslagen som ordförande efter Sven Gustafsson som vill trappa ned. Gustafsson kan dock tänka sig att bli kvar i styrelsen.

Avgår har Yngve Rylander tänkt att göra.

– Det tar för mycket tid och det var en tung höst, säger Rylander.

Jordie Flordin, känd från Motalas lokalrevy, är föreslagen som ny i styrelsen efter Yngve Rylander.

Vad är viktigast för Piraterna just nu?

– Att behålla en stabilitet i ekonomin. Det gäller att vi får näringslivet att ställa upp. Det är genom sponsorer vi måste klara det här, och genom att hålla kostnadssidan nere, säger Thomas Wahlström.

Piraterna ska ha ett möte med fastighetsägaren för speedwaybanan, Motala kommun, om årets arrende framöver.

– Bollen ligger hos dem, de ska kalla oss till möte, säger Thomas Wahlström.

Daniel Davidsson är den nye lagledaren som håller i det sportsliga kring Piraterna. Elitserien startar 5 maj, hemma mot Lejonen.

Karta: Dunteberget Motorstadion
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!