Två förare räcker inte för Piraterna

Greg Hancock och Niels-Kristian Iversen körde in 26 poäng. Ändå blev Piraterna utklassade av Masarna. "Tio poäng på fem gubbar då vinner man inga matcher." suckar Piraternas lagledare Stefan Andersson Skill.

Dackarna ställs mot Masarna i ett på förhand mycket intressant möte.

Dackarna ställs mot Masarna i ett på förhand mycket intressant möte.

Foto: Thomas Augustsson

SPEEDWAY2017-06-13 21:20

Andersson Skill tittade ner i protokollet där han stod i depån efter det sista heatet var kört. Och det var ingen munter läsning han hade framför sig. I fem av kolumnerna var det fullt av nollor. I inte mindre än elva av de femton heaten så slutade det med att någon Piratförare blev helt utan poäng.

Och fem av förarna lyckades tillsammans bara få ihop tio poäng. Då hjälpte det föga att kaptenen Greg Hancock och Niels-Kristian Iversen tillsammans körde in 26.

– Glädjeämnet är ju att Greg är igång. Han har verkligen hittat det igen. Det är jäkligt roligt att se, säger Andersson Skill som däremot var djupt bekymrad över att Emil Sayfutdinovs formsvacka ser ut att bli allt djupare.

– Emils självförtroende är ju helt i botten. Sen är det ju typiskt att hans motor skar när han är på väg att vinna ett heat. Det är en sådan självförtroendeboost som han hade behövt, säger Andersson Skill vars nyförvärv Miroslaw Jablonski inte gjorde någon succédebut direkt.

Men om det blir några fler nyförvärv under det kommande transferfönstret ville inte Piratledaren säga.

– Nu handlar det bara om att ha tålamod och inte bryta ihop. Killarna måste hitta det i de andra länderna de kör i. Men jag har ju mina funderingar på vad jag kan göra. Något måste vi ju göra för att väcka laget. Men som jag sa så handlar det om att ha tålamod. Nu har vi två matcher kvar innan uppehållet för lag-VM. Vi får köra av dem och hoppas på att vi kan knipa någon pinne, säger Andersson Skill.

När Piraterna gästade Masarna i fjol så vände de ett 10-poängs underläge till seger i de fyra sista heaten. Segerherre då var Greg Hancock och Piratkaptenen var lika bra den här gången. Och även om han var besviken över att laget förlorade så var han förbaskat nöjd över att han hittat farten i både sig själv och grejerna igen.

– Jag är inte en sån kille som stoppar huvudet i sanden och tror att problemen ska försvinna. Så jag har inte kunnat sova om nätterna och jag har inte varit rolig att leva med för min fru. Jag funderade på om det var mig det berodde på. Kanske jag hade blivit gammal ändå, säger Hancock som spenderade sin 47:e födelsedag på speedwaybanan i Torun för att hitta orsaken till att hans cyklar inte haft tillräckligt med fart.

– Jag har några människor runt omkring mig som ställde upp och hjälpte mig med grejer och att hitta glädjen igen. Jag är väldigt tacksam för att de finns säger, Hancock som led med de lagkamrater i Piraterna som i motsats till han själv inte hittat rätt.

– Det är väldigt tufft. Jag försöker hjälpa till med det jag kan. Men jag är bara en i laget. Men det är bara att fortsätta kämpa och hoppas att det vänder.

54–36

Masarna–Piraterna

Poäng, Piraterna: Greg Hancock 15+1, Niels Kristian Iversen 11, Emil Sayfutdinov 4, Peter Kildemand 4, Miroslaw Jablonski 2, Daniel Davidsson 0, Daniel Henderson 0.

Masarna: Tai Woffinden 11+1, Linus Sundström 10+1, Artur Czaja 9+2, Kim Nilsson 9+1, Przemyslaw Pawlicki 8, Antonio Lindbäck 6, Joel Andersson 1.

Publik: 2 593.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!