Dackarna gör sent lån till matchen i Motala

Dackarna har haft svårt med sitt lag till tisdagens match mot Piraterna i Motala. Lösningen blir ett snabblån från Lejonen i Daniel Henderson.

Piraterna, här en bild från hemmapremiären mot Lejonen där en bortaförare kör i tejpen, är redo för en jämn match hemma mot Dackarna på tisdagen.

Piraterna, här en bild från hemmapremiären mot Lejonen där en bortaförare kör i tejpen, är redo för en jämn match hemma mot Dackarna på tisdagen.

Foto: Jens Bollius

Speedway2023-05-29 17:00

– Noel Wahlqvist har varit borta i ett par veckor på grund av en knäskada, men ska till läkare idag (måndag) och kolla upp det. Dessutom skadade sig både bröderna van Dyck (Avon och Sammy) i SM-kvalet i Hagfors i helgen och kan inte köra, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg som sökte en lösning och fann den i Lejonen – och i Daniel Henderson. 

– Det finns en regel som vi använt där vi får plocka in en förare som inte är anmäld av sitt ordinarie lag samma matchdag som vi kör – och som har ett snitt på 0,5. Eftersom Daniel Henderson inte är uttagen för Lejonen mot Smederna så kan vi ha med honom mot Piraterna. 

Vad får ni med Henderson i laget?

– Det är en väldigt rutinerad förare och som är riktigt bra i sina bästa stunder. Det känns bra med honom. 

Piraternas lagledare Daniel Davidsson ser framför sig en jämn match mot Dackarna. Piraterna återgår till sin hemmasjua från för två veckor sedan. Fokus är att Przemyslaw Pawlicki och Vaclav Milik kör mycket ihop. Pawlicki den äldre körde GP-kval i Tyskland på måndagen, men ska hinna till Motala.

– De har mer rutinerade reserver, men våra är inte sämre. Dackarna är mer homogena än Lejonen. Fler som är i form. Hos oss behöver topp fem dra lasset och sex och sju chippa in något här och var. Det är laget som ska göra det. Om någon inte tar något måste det kompenseras av att någon kör fullt, säger Daniel Davidsson.

Här är några noteringar:

Hjälp-brevet: Piraternas ordförande Conny Svärdvall har skrivit ett öppet brev där han är orolig för klubbens ekonomiska situation efter att Motala kommun inte velat stödja nya luftsargen på arenan. Svärdvall har uppmanat supportrar att nu verkligen gå på matcherna för att kompensera uteblivna stöd. I den vevan har supportrar velat swisha pengar ändå, och en drive kring det har startats också av Piraterna.

Tabellen: Piraterna toppar med fyra poäng, medan Dackarna är femma med två poäng. Båda har kört tre matcher. Mellan ettan och jumbon skiljer bara två poäng. Duktigt jämn serie.

Piraternas lag: 1. Vaclav Milik, 2. Przemyslaw Pawlicki, 3. Oskar Fajfer, 4. Pawel Przedpelski, 5. Piotr Pawlicki, 6. Ludvig Selvin, 7. Jonathan Ejnermark.

Dackarnas lag: 1. Maciej Janowski, 2. Filip Hjelmland, 3. Rasmus Jensen, 4. Daniel Bewley, 5. Andzejs Lebedevs, 6. Daniel Henderson, 7. Ludvig Lindgren.

Till sist: Vi liverapporterar matchen på Öst medias sajter, följ från 18.50 på tisdagen.

Karta: Dunteberget motorstadion
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!