Storstryk för Piraterna i Eskilstuna

Jakub Jamrog och Jonas Seifert Salk gav Piraterna ledningen i det första heatet. Men den glädjen blev kortvarig. För efter den första sladdpausen blev Piraterna överkörda av Eskilstuna Smederna som vann med 60-30.

Piraternas Jakub Jamrog vann det första heatet i matchen mot Eskilstuna Smederna och fram till den första sladdpausen var Piraterna med i matchen. Men sen tog Smederna över fullstänigt och Piraterna fick inkassera ännu en storförlust.

Piraternas Jakub Jamrog vann det första heatet i matchen mot Eskilstuna Smederna och fram till den första sladdpausen var Piraterna med i matchen. Men sen tog Smederna över fullstänigt och Piraterna fick inkassera ännu en storförlust.

Foto: Thomas Augustsson

Speedway2021-08-17 21:30

 Att Piraterna skulle kunna rubba obesegrade seriesegrarna Eskilstuna Smederna på Motorstadion i Eskilstuna var det inte många som trodde. 
Så när Piraternas Jakub Jamrog och Jonas Seifert Salk såg till att vinna det första heatet med 4-2 så höjdes ett och annat ögonbryn på läktarplats. Och sedan även Oskar Fajfer vunnit sitt första heat för kvällen och Smederna bara ledde med två poäng i den första sladdpausen så fanns ett visst hopp om att Piraterna skulle kunna bjuda upp till kamp. 
– Det börjar bra. Men det är önsketänkande att vi ska kunna störa ett så här bra lag hela vägen, säger Piraternas lagledare Daniel Davidsson. 
Önsketänkande var det. Men efter de tre inledande heatet tog det roliga slut för Piraterna. För därefter radade Smederna upp tre raka femettor och gjorde slut på spänningen.
– När vi startar bra så är vi med. Ska vi kunna göra match av det här så måste vi vara med från grind. Så är det bara. Det alldeles för många gånger som vi inte är det. Men det har varit genomgående hela säsongen. Vi vinner alldeles för få starter och när man släååer iväg ett sånt här lag där så är det kört. 

Poängbäst i Piraterna var Tomas H Jonasson. Jonasson som tidigare haft svårt att hitta rätt hade nu bättre fart i cykeln för varje heat under kvällen. 
Något som trots att laget förlorade var en stor lättnad för Jonasson. 
– Varje match har vi försökt att hitta något för att det ska gå bättre. Vi har verkligen jobbat hårt för att det ska gå bättre. Ja, för att ta fler poäng helt enkelt, säger Jonasson. 
Som fortsätter: 
– Idag trodde vi på en cykel och en motor och gjorde några ändringar efter mitt första heat som verkligen gjorde stor skillnad. Nu hade jag tyvärr en dålig start i mitt andra men sen gick det bättre och bättre. Så det här var ett steg i rätt riktning men vi har fortfarande mycket kvar att jobba på. 

För Piraterna väntar härnäst Dackarna hemma på RMV Skog arena på tisdag.

Poängen:  
Eskilstuna Smederna: Pontus Aspgren13, Kacper Woryna 12, Andzrejs Lebedevs 11+1, Michael Jepsen Jensen 9, Krzysztof Buczkowski 8+2, Johannes Stark 6, Joel Kling 1.
Piraterna: Oskar Fajfer 8, Jakub Jamrog 8, Tomas Jonasson 9, Jonas Seifert-Salk 5 , Rasmus Broberg 0, Alexander Woentin 0.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!