Se Hancocks attack mot Pedersen

Piraterna vann matchen mot Dackarna med tio poäng. Men det alla snackade om var slagsmålet mellan Greg Hancock och Nicki Pedersen.

Foto: Peter Jigerström

SPEEDWAY2015-06-16 18:00

– Om något tagit illa vid sig för att jag reagerade som jag gjorde ber jag om ursäkt, sa Hancock efter matchen. Men han tycker inte om att få stryk på banan, nu höll han på att få det igen och då blir han, vad ska man kalla honom, en dåre.

Händelsen skedde ut på andra varvet i heat 15. Greg ledde före Nicki som ut på rakan efter första kurvan körde ner amerikanen så han tvingades slänga sig av cykeln. Cykeln försvann iväg i ett dammoln men Greg studsade upp, sprang emot Nicki och slängde honom av cykeln.

Sen rullade båda runt på marken innan funktionärer, ledare och andra förare kunde sära dem åt. Pedersen uteslöts från omstarten och när sista heatet körts ville dansken diskutera saken igen nere i depån, med följd att Hancock blev rasande och ett nytt slagsmål fick stoppas av folk intill.

"Jävlas med mitt liv"

Efter en dusch och omklädning kom Hancock ut till media och förklarade sin syn på händelsen.

– Det var ett fult tilltag, helt utan anledning. Jag blev arg, irriterad, frustrerad men nu är jag rätt säker på att det här inte kommer ske igen.

Om sitt eget agerande sa han:

– Det krävs mycket för att jag ska reagera så där, men jag var på fel ände av stickan om jag säger så och han har en förmåga att få mig att hamna där. Sen är det mitt eget fel att jag blir så arg. Men jag ångrar inget, jag ångrar inte det jag gjorde. Han jävlas med mitt liv just nu och jag tycker inte om folk som jävlas med mitt liv, så enkelt är det.

– Han har gjort så här många gånger förut, både mot mig och andra, och kommer med samma ursäkt varenda gång. Det är inte hans fel, det är bara alla andras. Han kommer undan med det varje gång, det blir aldrig några straff och det är frustrerande. Man kan väl säga att bägaren rann över nu.

Böter och varning

Stefan Andersson Skill, Piraternas lagledare, kommenterade händelsen så här:

– Greg gjorde vad säkert hälften av speedwayvärlden länge har velat göra, att ge honom en riktig snyting. Sen kanske det inte var så snyggt, men det är en annan sak. Jag kan förstå att Greg reagerar på det viset.

Åsikten om situationen som föranledde slagsmålet är klar:

– Nicki kör ju över folk då och då och nu gjorde han det igen. Men jag har nog sett honom göra värre saker på en bana tidigare, tyvärr.

Sent på tisdagskvällen kom beskedet att matchdomaren Tommy Gustavsson dömt Greg Hancock till 5 000 kronor i böter för attacken på Pedersen. Pedersen å sin sida får en varning. Två varningar samma säsong medför avstängning.

Matchen då?

Jo, Dackarna ledde ett tag i början men efter 5–1 i heat 6 till Piraterna tog man en ledning man sen aldrig släppte. Matchen avgjordes helt när Greg Hancock slog Nicki Pedersen i heat 14.

Det kunde dansken tydligen inte ta.

Så var matchen live (extern länk): http://www.everysport.com/sporten/matchrapport/134712664.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om