Piratordföranden rasar mot Svemo

Nu har Svemo officiellt beslutat att slå sönder Piraternas drömlag. "Det är bedrövligt", rasar klubbens ordförande Roger Månsson.

Montage: Corren.se

Montage: Corren.se

Foto: Thomas Augustsson / MVT

SPEEDWAY2015-05-25 20:32

Det har pratats om det ett tag, sen Darcy Ward fick sin dom från Internationella förbundet. Som en följd av hans avstängning tolkar det svenska förbundet det som att man måste stryka hans resultat i den match han körde för Piraterna i fjol, men dessutom ändra det officiella poängsnitt som Ward tilldelades inför den här säsongen och som Piraterna byggde upp sitt lag utifrån.

Nu ändras förutsättningarna och det lag man tänkt sig köra med är inte längre möjligt när Ward kommer tillbaka i slutet av juni.

"Är förjävligt"

Och Roger Månsson skräder inte orden.

– Det är förjävligt. Här har vi fått en officiell lista att utgå från för att bygga ihop ett lag innan årsskiftet. Och så kommer vårt eget förbund och ändrar alla förutsättningar totalt, i efterhand. Det är fullständigt bedrövligt.

I beslutet från Svemos koordinator, som Corren fått ta del av, står:

"Med anledning av domen så har Svemo inget annat alternativ än att ta bort de 6 poäng och 4 heat som Darcy körde till sig i matchen Piraterna–Indianerna".

Beslutet har tagits av Tony Olsson och är underskrivet av honom och hans assistent Pernilla Larsson.

Tvingas byta ut

En följd av detta är att Piraternas junior Fredrik Engman riskerar att stå utanför laget när världsstjärnan Ward kommer tillbaka. Han har enkelt för högt snitt för att passa in och lagledaren Stefan Andersson Skill tvingas då byta ut Engman mot en förare med lägre snitt.

Roger Månsson:

– Och så pratar vi om att vi måste låta våra lovande svenska förare köra i den egna ligan. Det blir ju bara skitsnack när de gör så här.

Han säger också att klubben kommer ta upp frågan på ett styrelsemöte senare i veckan.

– Men frågan är vad vi kan göra. Tyvärr tror jag nog att vi står där vi står.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om