Piratlaget: "Vi måste ha i gång honom"

Daniel Davidsson hade tankar om att peta Piraternas nyckelförare Tomas H Jonasson. Men Jonasson får ny chans borta mot Vetlanda på tisdag.

Daniel Davidsson har tagit ut laget till Vetlandamatchen borta på tisdag. Veckan efter har han sedan ytterligare en förare tillgänglig, nyförvärvet Alexander Woentin.

Daniel Davidsson har tagit ut laget till Vetlandamatchen borta på tisdag. Veckan efter har han sedan ytterligare en förare tillgänglig, nyförvärvet Alexander Woentin.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Speedway2021-08-01 21:00

Det var efter svaga två poäng mot Lejonen i torsdags som Davidsson hade tvivel om Jonasson som det förväntas mycket av den här säsongen.

– Speedway är en tuff sport, du kan inte gömma dig som en vänstermittfältare i fotboll. Dina dåliga dagar syns. Vi är inte nöjda och han är inte nöjd. Men vi måste ha i gång honom och då får han fortsätta, säger Davidsson om laguttagningen.

Polacken Oskar Fajfer har "slut på motorer" efter flitigt tävlande och kör inte på tisdag. Det gör däremot William Björling. Mateusz Tonder ersätter Fajfer och Björling går in på plats sex i stället för Rasmus Broberg som vilar.

Björling körde bra i söndagens JSM-final i Målilla och kom fyra efter en jättebra tävling med namnkunnigt motstånd. Indianernas Gustav Grahn vann tävlingen före Masarnas Philip Hellström Bängs. Bronset togs av Lejonens Casper Henriksson.

Piratlaget i Vetlanda: William Björling, Tomas H Jonasson, Mateusz Tonder, Peter Kildemand, Jonas Seifert-Salk, Jakub Jamrog.

Tabelljumbon Piraterna förlorade premiären hemma mot Vetlanda med 42-48. Sjupoängsseger krävs på tisdag för att ta bonuspoängen.

Mer Piratnytt: Motalalaget förstärker truppen inför avslutningen av Bauhausligan. 10 augusti är Hjältevadssonen Alexander Woentin från Vetlanda körklar.

– En ung och lovande kille som redan har gjort bra resultat i elitserien och han kör för Tarnow i Polen. Han ger oss mer konkurrens om plats sex, säger Piraternas lagledare Daniel Davidsson.

21-årige Woentin har haft svårt att få körtid i Vetlanda som har gott om svenska förare. Nu får han mer möjligheter i Motala. Men i uppgörelsen kring övergången finns att han inte kör mot Vetlanda nu på tisdag.

Woentin kom sjua i söndagens JSM-final i Målilla. För Piraterna kan han köra i hemmamatchen mot Indianerna 10 augusti. Sedan är han tillgänglig resten av säsongen.

– En intressant förare, säger Daniel Davidsson.

Mer speedway: Apropå Vetlanda, Smålandsklubbens stjärnförare Bartosz Zmarzlik vann GP-tävlingen i polska Wroclaw. Tävling två i helgen som kördes i lördags.

Den regerande världsmästaren tog hem tävlingen på hemmaplan efter att ha tampats med Artem Laguta från Ryssland ända in på mållinjen. Danske Leon Madsen blev trea.

Det svenska hoppet, Fredrik Lindgren, åkte ut i grundomgången efter att ha skrapat ihop sju poäng.

I VM-sammandraget ligger Lindgren nu femma, 16 poäng bakom ledande Marcej Janowski. 

Karta: Dunteberget Motorstadion
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!