Davidsson om kvartsfinalvalet: "Inte självklart"

Rospiggarna blir Piraternas kvartsfinalmotståndare. Ett val som inte var helt självklart för Piraternas lagledare Daniel Davidsson.

Piraternas lagledare Daniel Davidsson säger att det inte var helt självklart att det skulle bli Rospiggarna men efter ett samtal i gruppen och tillsammans med förarna föll valet på Halstaviklaget.

Piraternas lagledare Daniel Davidsson säger att det inte var helt självklart att det skulle bli Rospiggarna men efter ett samtal i gruppen och tillsammans med förarna föll valet på Halstaviklaget.

Foto: Thomas Augustsson

Speedway2023-08-16 15:02

– Rospiggarna är ett fruktansvärt jämnt lag, säger Davidsson. 

Piraternas slutade till slutade trea i speedwayligans grundserie då man vann sin match mot Indianerna med 40–39. Det var en märklig avslutning på grundserien där det hela tog slut eftersom Piraternas tillstånd löpte ut klockan 23.00 på tisdagskvällen. 

– Det blev ett snöpligt slut och det tog udden av det, men med lite perspektiv är vi jättenöjda med en tredjeplats. 

Tredjeplatsen innebar också att Piraterna fick välja kvartsfinalmotstånd. Och valet föll på Hallstaviklaget Rospiggarna. 

– Det här var inte självklart på något vis. Vi åkte två matcher mot dem och torskade båda med två poäng. Lejonen slog vi ganska komfortabelt hemma men däremot blev vi kölhalade på bortaplan. Vi bedömde i gruppen och tillsammans med förarna att vi ändå tycker att det blir bäst med Rospiggarna. 

Nästa tisdag drar slutspelet igång och Piraterna börjar med att åka upp till Roslagen innan det blir retur i Motala veckan efter. 

– Den stora anledningen till att vi börjar borta är på grund av mängden regn som har kommit. Det tillsammans med att ge funktionärer, vi slet hårt på dem igår, en vecka extra i tid att planera och komma i ordning var det som fällde avgörandet till att vi börjar åka på bortaplan. 

Kan det komma att bli förändringar i laget till nästa tisdag?

– Vi har lite att lura på, det är lite snitt som spelar in. Men det är inte otänkbart att vi kör med ett lag borta och ett lag hemma. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!