Piraterna tror på en ny skräll

Bortamatch mot guldfavoriten. Men inget är omöjligt för Piraterna och lagledaren Fredrik Staaf hyser hopp om nya poäng.

Bröderna Davidsson var med och vann i förra veckans premiär på Dunteberget. Nu åker Piraterna med samma lag till Målilla för att möta Dackarna.

Bröderna Davidsson var med och vann i förra veckans premiär på Dunteberget. Nu åker Piraterna med samma lag till Målilla för att möta Dackarna.

Foto: Jeppe Gustafsson

SPEEDWAY2019-05-12 21:14

– Vi har goda minnen från Målilla, säger Staaf inför tisdagens elitseriematch mot Dackarna på bortaarenan i Smålandsskogen.

Piraterna vann förra veckan med 48–42 mot regerande mästarlaget Smederna i premiären på Dunteberget, Probaco arena. Det var en skräll av nykomlingen.

Två dagar senare vann samma Smederna mot Dackarna med 49–41 i Målilla.

Det borde ju betyda att Piraterna är favorit mot Dackarna nu, trots att Dackarna är guldfavorit den här säsongen. Ett Dackarna där Piratbekantingen Greg Hancock tagit en paus från tävlandet på grund av sjukdom i familjen.

– Dackarna kommer att få ihop det med tiden, säger Fredrik Staaf.

Lagledaren tror oavsett lagens åkning förra veckan och oavsett skadeläge på att Piraterna har vinstchans i Målilla.

Polacken Pawel Przedpelski körde bra för Dackarna förra säsongen och danskarna Mikkel Michelsen och Niels-Kristian Iversen körde bra mot Dackarna när de vann SM-finalen med Smederna.

I helgen körde också Iversen bra för Danmark i Speedway of nations, körde in 15+1 poäng på sex heat, och Linus Sundström körde in 12+1 poäng för Rybnik i polska andraligan.

– Det var en regnmatch i Målilla i torsdags och det kommer att bli annorlunda åkning nu, säger Fredrik Staaf som inte ändrar något i laget utan har sjuan intakt från premiärskrällen.

– Mycket var vi nöjda med, men det finns också mycket vi kan jobba på. Det finns saker att förbättra, säger Fredrik Staaf.

Piraterna: 1. Mikkel Michelsen, 2. Pawel Przedpelski, 3. Linus Sundström, 4. Daniel Kaczmarek, 5. Niels-Kristian Iversen, 6. Daniel Davidsson, 7. Jonas Davidsson. Dackarna: 1. Maciej Janowski, 2. Frederik Jakobsen, 3. Oliver Berntzon, 4. Jacob Thorssell, 5. Patryk Dudek, 6. Joel Kling, 7. Artur Czaja.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!