Lejonen knäckte Piraterna

När Piraterna inte hittade farten. Ja, då slog Lejonen till och avgjorde det tighta speedwaymötet i Gislaved.

Foto: Thomas Augustsson

SPEEDWAY2019-06-04 21:22

LÄS MER:Varför vinner hemmalagen?

LÄS MER:Så rapporterade vi

Tittar man bara på siffrorna så kan man tro att Lejonen besegrade Piraterna tämligen komfortabelt. Men det var långt ifrån fallet. För spänningen levde ända fram till det 13:e heatet. För inför det så var ställningen helt jämn 36–36. Men då satte Lejonen in det matchavgörande segerrycket när Kacper Woryna och Maksym Drabik gav Lejonen en femetta.

– De gör en jäkligt bra omkörning av Linus (Sundström) där. Det måste man säga. Men vi är med i matchen hela vägen fram dit, säger Piraternas lagledare Fredrik Staaf som efter det fick se Jarek Hampel definitivt släcka Piraterna segerchanser genom att vinna det 14:e heatet.

Hampel hade inför det heatet kommit sist i tre av sina fyra tidigare heat under kvällen.

– Det är typiskt Hampel att göra det, menade Staaf.

Även om Piraterna länge var med i matchen så var det febril aktivitet i depån. Både Linus Sundström och Niels-Kristian Iversen bytte cykel i pausen i förhoppning om att hitta fart. Något som flera Piratförare menade att de hade svårt att göra.

– Det känns som vi har bra fart i två varv. Sen åker deras förare fortare och fortare och vi blir omkörda, säger Staaf.

Beror det på att Piratförarna har svårt med längre banor?

– Det tror jag inte. Men det är Lejonens hemmabana och de är ett bra lag. Jag tittade på deras senaste match mot Smederna som de slog med samma siffror. Då avgör de också i samma läge av matchen, säger Staaf.

Piraterna har nu kört fem matcer i årets elitserie och vunnit tre. Samtliga på hemmaovalen. Borta har de ännu inte fått med sig någon poäng.

– Alla lag är jäkligt bra hemma. Det är det man ser lite överallt nu. Precis som vi är. Men det är som det är. Det är bara att åka hem och slicka såren i en vecka så har vi ny match den 18:e. Vi har mycket att fundera och jobba på tills dess, säger Staaf.

Matchfakta

Lejonen 49

Piraterna 41

Elitserien

Poäng; Lejonen: Maksym Drabik 12+1, Kacper Woryna 10+2, Rohan Tungate 10+1, Krzysztof Kasprzak 10, , Jaroslaw Hampel 6, Tomas Jonasson 1.

Piraterna: Mikkel Michelsen 11, Pawel Przedpelski 8+1, Niels-Kristian Iversen 3+1, Kai Huckenbeck 8+2, Linus Sundström 7+1, Daniel Davidsson 2, Jonas Davidsson 2.

Publik: 2035

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!