Han ersätter Ward

Piraterna har gjort klart med en ersättare till skadade Darcy Ward. In kliver Patryk Dudek, närmast från Dackarna.

Foto: MIKAEL FRITZON / TT

Speedway2015-08-28 09:24

Piraterna har sedan Darcy Wards otäcka olycka förra veckan ställts inför det faktum att man är en förare kort inför det stundande slutspelet. Piraterna möter Indianerna hemma på tisdag.

Men i dag kunde Motalaklubben presentera en ersättare. Patryk Dudek kliver in i laget.

– Det är så klart väldigt jobbigt att behöva leta efter en ersättare till Darcy men det måste ju göras, säger Piraternas lagledare Stefan Andersson Skill och fortsätter:

– Han kommer att förstärka laget i sin helhet och kontraktet sträcker sig fram till oktober. Vill det sig riktigt illa så blir det ju bara två matcher men det är inget vi hoppas på så klart.

En helt okontroversiell värvning är det dock inte. Dudek har varit avstängd för doping fram till 8 augusti i år. Incidenten inträffade förra säsongen och Dudek själv sa då att han måste fått i sig det förbjuda preparatet genom ett kosttillskott.

– Det har funnits i tanken, visst, men han hävdar själv att han inte visste vad han hade fått i sig. Jag känner honom inte personligen men jag har varit i kontakt med väldigt många i hans närhet som berättar vilken bra kille han är.

Dudek fick också ett förlängt kontrakt med sin klubb Dackarna efter incidenten. Att han bara har fått köra speedway sedan i början av augusti sett inte Andersson Skill som någon nackdel.

– Absolut inte. Patryk kontaktade oss först och det visar att han är hungrig på att köra. Det han har kört har han också gjort väldigt bra, det blir lite som början på säsongen för honom. Han har dessutom såna kvalitéer, en kort startsnabb förare som kan bidra mycket.

Laget till semifinalen tar Stefan Andersson Skill ut först på söndag.

– Jag ska prata med mina kollegor och se om Dudek startar men jag tror det.

Patryk Dudek kommer in med snittet 1,465.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om