Davidsson om Piraterna: "Vi behöver bli fler"

Det är en tuff säsong för Piraterna, både på och utanför banan. Lagledaren Daniel Davidsson är ännu inte klar att leda laget nästa säsong.

Daniel Davidsson är inte klar ännu för en fortsättning nästa år, men han har ett optionsår. "Inte helt spikat, vi ska ha ett snack snart", säger Davidsson om framtiden för och i Piraterna.

Daniel Davidsson är inte klar ännu för en fortsättning nästa år, men han har ett optionsår. "Inte helt spikat, vi ska ha ett snack snart", säger Davidsson om framtiden för och i Piraterna.

Foto: Jens Bollius

Speedway2021-08-02 16:30

– Jag har ett optionsår, men det är inte helt spikat. Vi behöver ha ett snack ganska snart, säger Davidsson.

Lagledaren beskriver sitt jobb som en tillvaro där telefonen aldrig slutar ringa, han uppskattar sin roll som en tjänst på 150 procent.

– Vi är på rätt väg med Piraterna att vända skutan. Det bör lösa sig på sikt. Men det krävs tid och energi och vi måste bli fler som jobbar, säger lagledaren.

Det finns de som är oroliga för att Piraterna inte ens finns som elitlag nästa år, och Davidsson har heller inga garantier, även om han pratar om höstens matcher nu som viktiga för nästa säsong. Även om laget är en bit från slutspel, och det är sportslig uppförsbacke, så finns det alltid något att köra för.

– Framför allt behöver vi göra bra matcher, det är underhållning också, säger han.

Är det risk att det här är sista säsongen?

– Vet inte vem som tror det, men det måste ju finnas en bärighet i verksamheten. Vi måste vara självförsörjande för att kunna köra.

Mot Vetlanda borta på tisdagen får Piraterna något att bita i. Världsmästaren och VM-ledaren Bartosz Zmarzlik hinner med en svensk match mellan GP-racen i Polen.

– Jag är förvånad att Vetlanda får hit honom. Han har höga 2,8 poäng i snitt i vår liga och är fruktansvärt överlägsen. I form och ännu bättre på stor bana, beskriver Piratledaren.

Har ni någon chans?

– Chans har man alltid. Våra killar har inte varit där så många gånger och det är svårare borta. Men det gäller att vara med från början, komma rätt in i matchen.

Tomas H Jonasson, vad talar för att han kör bra nu?

– Han har varit ledig sedan i torsdags och inte kört i tre länder. Han känner banan i Vetlanda utan och innan.

William Björling?

– Han har också varit i Vetlanda mycket och han gjorde ett bra JSM. När vi fått in Woentin får han också konkurrens, säger Daniel Davidsson.

Piraterna är sist i tabellen med en poäng på nio matcher. Sju poäng skiljer till slutspelsplats. Vetlanda, som vann med 48-42 i premiären i Motala i början av juni, är tabellfyra med tolv poäng på tio matcher.

Matchen liverapporteras på Öst medias sajter, med start klockan 18.50.

Lagen, Vetlanda: 1. Dominik Kubera, 2. Victor Palovaara, 3. Brady Kurtz, 4. Peter Ljung, 5. Bartosz Zmarzlik, 6. Filip Hjelmland, 7. Robin Aspegren.

Piraterna: 1. Jakub Jamrog, 2. Jonas Seifert-Salk, 3. Mateusz Tonder, 4. Peter Kildemand, 5. Tomas H Jonasson, 6. William Björling.

Karta: Dunteberget Motorstadion
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!