Bruten arm sänkte Piraterna: "Så förbannad"

Piratföraren Joel Larsson fick armen avkörd i matchen mot Dackarna. Matchen försenades krafigt efter den otäcka kraschen.

Piraternas Joel Larsson var vid gott mod när han fördes in i ambulansen för att föras till sjukhus och få sin brutna arm undersökt. Skadan på Larsson försenade matchen kraftigt.

Piraternas Joel Larsson var vid gott mod när han fördes in i ambulansen för att föras till sjukhus och få sin brutna arm undersökt. Skadan på Larsson försenade matchen kraftigt.

Foto: Thomas Augustsson

Speedway2020-08-13 22:17

Joel Larsson och Piraterna fick en strålande start på matchen mot Dackarna. 
Men lagledaren Daniel Davidsson ord "Vi ska göra vad vi kan och sälja oss dyrt." i öronen åkte de ut och pressade hemmalaget rejält. 

Inte minst Joel Larsson imponerade när han i sitt första heat besegrade Oliver Berntzon och såg till att tillsammans med Jonas Davidsson köra hem en femetta i kvällens tredje heat. 
När Larsson sen följde upp det med att ta ytterligare en poäng i sitt andra heat såg det ut som om det skulle kunna bli hans kväll. 
– Vi börjar riktigt jäkla bra. Sen blir det ju lite som det blir, säger Piraternas lagledare Daniel Davidsson med ett snett leende.
För i kvällens nionde heat var olyckan framme. Larsson kom fel in i första sväng, gick i ett spår och tappade kontrollen på cykeln. Vurpan i sig såg inte så farlig ut. Men bakom Larsson kom Jacob Thorssell och trots att Dackeföraren gjorde vad han kunde för att undvika det så träffade han Piratförarens vänstra underarm. 
– Den är av. Det såg jag direkt och det gjorde Joel också, sa Piraternas lagledare Daniel Davidsson efter att han varit framme och tittat till Larsson. 
 

Piratföraren fick behandling på banan och fördes efter drygt 20 minuter till sjukhus i ambulans för att få sin skadade arm omhändertagen. 
– Jag blir bara så förbannad, sa en trots allt leende Larsson innan han fördes iväg. 
Piraterna låg bara under med två poäng, 23-25 när Larsson kraschade. Därefter vann Dackarna de fyra följande heaten med 20-3.
– Luften går ju ur oss efter att Joel blivit skadad. Sen hade jag velat toppa i det elfte heatet (som Larsson skulle ha kört) men det fick jag inte för domaren med motiveringen att Joel inte var startberättigad. Det är jag jäkligt tveksam till. Jag känner ju att jag varit med om att vi har gjort så tidigare, säger Davidsson. 
Dackarna vann nu till slut med 55-34. Men att det blev storstryk grämde sig Davidsson inte så mycket över. Hans tankar gick mest till Joel Larsson och det faktum att Pirattruppen består av endast sex förare förutom han själv. 
– Nu är det inte bra. Nu är det riktigt tufft och det marknadsföringsjobb som skulle gjorts i morgon får nog läggas åt sidan. Men värst är det så klart för Joel. Jag lider med honom. Han var ju på gång. Jag är genuint imponerad av hans insatser i de här två matcherna och så tar säsongen slut för honom redan nu.

Innan olyckan var framme han Joel Larsson fira en femetta ihop med Jonas Davidsson.
Innan olyckan var framme han Joel Larsson fira en femetta ihop med Jonas Davidsson.
Karta: Skrotfrag Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!