Antonio Lindbäck greps efter matchen

Indianernas stjärnförare Antonio Lindbäck greps av polis direkt efter tisdagens elitseriematch mot Lejonen.

Foto: Mikael Fritzon/TT

Speedway2016-06-01 07:57

Videon är inte längre tillgänglig

– Han är misstänkt för brott och var anhållen i sin frånvaro. Jag tänker inte gå in på vad det handlar om, säger Erik Hiding, vakthavande befäl vid polisen i Örebro, till Aftonbladet.

Hiding vill dock inte gå in på vad det handlar om för brott men kan bekräfta för NA att det är Antonio Lindbäck som gripits.

– Ja, det kan jag. Det blir ju bara fånigt annars.

Trots att han var anhållen i sin frånvaro fick han köra matchen och det var först efteråt som civilklädda poliser grep Lindbäck.

– Jag vet faktiskt inte varför man valde att göra det på det sättet. Utan det är också en fråga för den som leder förundersökningen, säger Hiding till NA.

Lindbäck har de senaste åren varit en av Sveriges bästa förare men har brottats med problem utanför banan. Han har åkt dit för rattfylla tre gånger, den senaste för bara ett år sedan. Daniel Andersson, lagledare för Indianerna till NA:

– Man blir ledsen, så klart. Men det är svårt att säga så mycket mer innan vi vet vad det handlar om. Först då kan också vi i klubben bestämma hur vi ska hantera det.

Polisen sökte igenom Lindbäcks buss och beslagtog hans mobil innan han fördes till polishuset i Örebro. Mattias Fahlström är Lindbäcks manager och upplevde händelsen på plats.

– ”Anton” och jag gick till omklädningsrummet efter matchen när det plötsligt kom fram personer som identifierade sig som poliser och ville att ”Anton” skulle följa med på förhör och frågade om hans tillhörigheter i bussen och bilen. Efter ett tag så släppte de iväg både bussen och bilen, säger han till NA.

SVT Örebro skriver nu att Lindbäck har förts till polisen i Falun.

Lindbäck har den här säsongen kört i GP-serien och ligger sexa efter två körda tävlingar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om