Hon kom till Söderköping och den tredje och avslutande omgången i elitserien i sällskap med föräldrarna Birgitta och Pelle och pojkvännen Henrik Johnsson. Och ett stort antal hästar.
-- Jag har sex stycken med mig och det här är perfekt träning för både dem och mig. Det är bra för dem att byta miljö och man märker på dem att de tycker det är roligare på tävling.
Hur märker man det?
-- De blir glada och lite bråkigare.
Våryra?
-- Det kan man säga. De hoppar högre.
Själv tycker Malin det är roligt att tävla på hemmaplan. Hem till Jonstorp mellan Söderköping och Norrköping är det bara en och en halv mil. Hon skulle ha kunnat rida till tävlingen. Och även om hon numera är världsstjärna och fullblodsproffs och tävlar världen runt så glömmer hon inte Söderköping.
-- Nej, det var ju här allting började en gång så det är jätteroligt att vara här och tävla.
Familjen Baryard bodde i Söderköping då och Malin red ponny. Hennes äldre systrar Madeleine och Marie red också. Och alla tre tävlade för Söderköpings RS. Malin var tio år.
Nu, några minuter innan elitseriehoppningen, i ett mycket blåsigt och kallt aprilväder, passade 28-åriga Malin på att kasta i sig en smörgås och lite godis på klubbens café på andra våningen i ridhuset. Henrik satt bredvid. Och pappa Pelle.
Då och då avbröts vår pratstund av någon som ville komma fram och få en autograf, fotografera Malin, eller bara gratulera till tredjeplatsen i Las Vegas. Medlemmarna i Söderköpingsklubben njöt av att ha Malin på plats och gav henne blommor.
Känner du att du på något sätt betalar tillbaka nu, eller?
-- Nej, så känner jag inte. Jag känner inte att jag är skyldig klubben något. Däremot tycker jag det är roligt att hjälpa laget, de andra ryttarna.
Lördagens tävling gällde ju elitseriens avslutande omgång.
-- Det känns viktigt för klubben och jag ställer alltid upp om jag är hemma.
Söderköping hade chansen att ta sig vidare till finalen på Strömsholm, men tog den inte. Laget kom visserligen tvåa nu efter Ekenryttarna, men sammanlagt efter de tre serietävlingarna i elitserien blev det Mantorpsryttarna och Eken som gick till final.
Och det är inte säkert att Baryard hade kunnat vara med på Strömsholm i pingst.
-- Nej, jag vet inte hur mitt program ser ut. Däremot vet jag att Flippans nästa tävling blir nationshoppningen i St Gallen i slutet av maj.
Flippan, det är den andra hälften i det svenska stjärnekipaget från Las Vegas, Butterfly Flip. Dyrgripen Flippan, ägaren Kristina Larsson har blivit erbjuden över 20 miljoner kronor för hästen, var inte med i Söderköping. Men Malin Baryard hade fullt upp ändå.
Både med hästar och supportrar. Och även om skillnaden mellan Las Vegas och Söderköping är stor så trivdes hon.
-- Störst skillnad är det naturligtvis på städerna. Men det är klart att det är skillnad på tävling också mellan världscupfinalen och en serietävling i Söderköping. Men det här är mitt yrke och det är så här det ser ut för oss. En del tävlingar är stora, andra mindre. Man försöker ändå alltid göra sitt bästa.
Det gjorde hon i lördags. Men inte ens en världsstjärna kunde föra Söderköping till final i elitserien i hoppning. Fast det var nära.