Sköna beskedet för City – han spelar

Frånvarolistan har varit långt, men krymper något inför mötet med Nyköping. Viktiga duon Wellinton Gigante och Matheus Garcia Fernandes är tillbaka i Linköping City.

18 maj 2019 12:30

Gigante har varit sjuk en tid, men hoppade in i östgötacupmötet med Motala AIF i veckan och är spelklar till den tuffa bortamatchen på Rosvalla. Matheus Garcia Fernandes kommer tillbaka från en avstängning.

– Det får räcka med spelare som är borta nu, hoppas det vänder, säger Citys manager Melke Alan.

Ett litet orosmoment finns för försvarsspelarna Jacob Andersson och Pontus Rödin, som nickade ihop mot Maif. Båda klagade över huvudvärk efter matchen men Melke Alan hoppas att båda är klara för spel. Mittfältaren Lawson Sabah och mittbacken Almir dos Santos dras båda med lättare skador och är osäkra.

City föll överraskande mot Karlstad BK i förra matchen, men leder fortfarande division 1 norra.

– Det var inte så dåligt senast som många vill få det till. Jag tyckte vi hade kontroll på spelet men tappade i pressen vid deras mål. Vi har haft ett bra snack efter det och vet vad som krävs för att vinna mot Nyköping, säger Melke Alan.

Nu väntar svårspelade Nyköping, ett lag som City bara tog en av sex poäng emot förra säsongen.

– Ett lag som varierar sina resultat, de kan slå vilket lag som helst och få stryk mot vilka som helst. De spelar frejdigt och har en del humörspelare, säger Melke Alan.

Extra viktigt att vinna efter förlusten senast?

– Det är ingen idé att grotta ner sig för mycket i om vi förlorar eller vinner vissa matcher, vi ska göra jobbet till att börja med, säger Melke Alan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Claes Nilsson