Sissela rattar klassiskt åk

På besök från nya hemlandet Italien är sommarnöjet givet. När Sissela Lidebjer kommer hem till Skänninge är det hennes klassiska "Hundkoja" som gäller.

18 augusti 2017 15:05

Sedan fem år tillbaka bor den 33-åriga östgötskan i Bolzano i norra Italien, där hon arbetar som energiingenjör.

Där blir det ingen motorsport för hennes del – men under somrarna i Sverige kör Sissela Lidebjer så mycket som möjligt i 1 000-kubikcupen med sin röda Morris Mini Cooper S. Eller som det klassiska åket från 1965 kallas - Hundkojan.

– Det är så otroligt roligt och jag är upp ju uppvuxen med det här, då pappa Håkan tävlat under hela mitt liv. Man får inte vara rädd för farten, tur att jag gillar när det går snabbt, skrattar hon.

För tredje gången av fyra som Nostalgia Racing Days arrangerats är hon i helgen på hemmabanan Mantorp Park. Den näst sista av fem deltävlingar i cupen, där hon placerade sig sexa och åtta i de två heaten på Knutstorp i juli. Pappa är med och skruvar.

– Av mellan 20 och uppåt 30 bilar i min klass är vi bara två kvinnor. Jag och Anne-Grete Dahl från Norge brukar fajtas, ler Sissela. 1 000 kubik är max i motorn och jag har 998.

Runt 200 bilar från hela Skandinavien finns på plats för en mix mellan tävling i ett tiotal olika klasser och utställning. Lördagen är huvuddagen.

– Det roliga är blandningen med allt från en gammal Morris från tidigt 1950-tal till en Ferrari från 1990, framhåller mediaansvarige Bo Lindman.

Om två år firar Mantorp Park 50 år och det ska firas.

– Visionen är att arrangera ett internationellt race för klassiska Formula 2-bilar, avslöjar han. På 70- och 80-talet hade man ju lopp i Formula 2 - som är steget under Formel 1 - här.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Joakim Löwing