Piehl och Dorch vinnare i Haninge

Marcus Piehl. ARKIVBILD 2005: PRESSENS BILD

Marcus Piehl. ARKIVBILD 2005: PRESSENS BILD

Foto:

SIMNING/LINKÖPING2005-10-10 00:00

-- Kul att se Marcus. Ett bra formbesked, sa Lass-tränaren Mikael Holmertz.

50,18 låter inte som någon särskilt anmärkningsvärd vinnartid på 100 m fritt, men bassängen anses svårsimmad och därför var placeringarna det viktiga.

Piehl vann både 100 m fritt och 50 m fjäril och simmade fortare än landslagskompisar som Erik Andersson, David Nordenlilja och Stefan Nystrand. Under söndagen noterades han också för en andraplats på 50 m fritt.

Bra helg

Överhuvudtaget hade Lass en kul helg i Stockholm med en hel massa framskjutna placeringar. Vi fick det till inte mindre än 13 placeringar bland de tre främsta -- och dessutom en del oväntat bra tider.

-- Förvånansvärt bra med tanke på den träningsperiod vi befinner oss i. Den senaste tiden har vi fokuserat mycket på styrka och spänst, sa Holmertz.

Marcus Piehl har redan nämnts. I övrigt tog Astrid Armgarth och Jakob Dorch tre andraplatser vardera, Emilia Nilsson två tredjeplatser -- och Erik Dorch en seger och en tredjeplats.

Den sistnämnde har flyttat till Kramfors för att utbilda sig till brandman, men satsar vidare på simningen. Han var överlägsen på 100 m medley (57,03) i lördags.

I övrigt kan också nämnas att Kristoffer Johansson i sin GP-debut slog ett flertal personliga rekord. Allra bäst gick det på 50 m bröst, där 18-åringen var nära medalj.

Nytändning

Två Lass-are är redan förhandsnominerade till EM i Trieste i december. Det är, förutom Marcus Piehl, veteranen och OS-guldmedaljören Lars Frölander, som fått en nytändning och ökat träningsdosen rejält sedan i våras.

-- Nu är han uppe i sju--åtta pass i veckan. Lars verkar sugen, sa Mikael Holmertz.

Ytterligare någon från Lass som har chans till en EM-plats?

-- Det krävs mycket, men främst Jakob Dorch har en liten chans. Dörren är inte stängd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!