Profilen kan avsluta med SM – och tränaren lämnar Lass

SM på hemmaplan kan vara bland det sista som Sofia Henell gör som elitsimmare.

Sofia Henell.

Sofia Henell.

Foto: Maxim Thore

Simning2022-06-27 13:22

– Läget är något osäkert just nu. Det kan bli något år till, men att simhallen försenades med några månader och inte står klar förrän i december kan nog finnas med och påverka beslutet. Nu blir det full satsning mot SM, men sen får vi se, säger Niklas Larsson, tränaren, inför veckans tävlingar på Tinnis.

25-åriga Linköpingstjejen är klar med studierna och simningen i USA och har nu planer att läsa vidare till veterinär. Då kan det bli en flytt till Uppsala och då kan det bli så att det är slutsimmat på högsta nivå.

Men först väntar alltså SM där Henell är ett av de stora hemmahoppen, tillsammans med bland andra Emma Magnusson, Tom Andersson och Lucas Humling. Den sistnämnde är dock – liksom Markus Stahre – bara med under de två första SM-dagarna för att sedan samlas med landslaget för att ladda inför junior-EM.

Målet för Lass i Tinnisbassängen: sex senior- och sju juniormedaljer.

– Det känns realistiskt. Sen påverkas det förstås av vad som händer i andra klubbar och vilka som kommer till start där, säger Larsson.

Nyblivna VM-medaljörerna Sarah Sjöström och Erik Persson har som vi berättat tidigare aviserat att det inte blir något SM-tävlande i sommar. Däremot finns fortsatt en förhoppning om start för bland andra syskonen Louise och Sophie Hansson.

Mer Lass: gamle mästarsimmaren Anders Holmertz lämnar tränarjobbet och flyttar till Stockholms KK. Klubben är nu efter två nya tränare.

– Nya simhallen ger oss möjlighet att göra en satsning och då behöver vi utöka ledarstaben, säger Niklas Larsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!