Medaljregn över Lass under SM: "väldigt bra"

Två guld och ett silver blev resultatet för Lass under fredagens SM-simningar. Ett framstående namn på seniorsidan var Sofia Henell.

Foto:

simning2018-11-16 21:44

Morgonen började bra för Lass under SM-tävlingarna i Borås när Tom Andersson vann SM-guldet på 50 meter bröstsim på juniorsidan. På seniorsidan var det Sofia Henell som visade hög klass när hon tog silver i 50 meter frisim på 25.09 sekunder och också simmade bra under 4x100 meter frisim tillsammans med Rebecka Palm, Emma Magnusson och Caroline Palm. Där blev det guld för laget med tiden 3:41.72.

–  Det har gått väldigt bra för oss i dag. Vi avslutade med att tjejerna vann 4x100 frisim och försvarade sitt guld. Samtidigt gör Sofia Henell det extra bra med sin avslutande sträcka där. Hon bär upp laget lite extra mycket, säger Lass-tränaren Niklas Larsson.

Den gemensamma nämnaren för medaljerna på seniorsidan är alltså Sofia Henell som börjat etablera sig då hon tagit klivet från juniorerna.

– Hon tog personligt rekord på sitt 50 meters frisim och har verkligen etablerat sig. Hon presterar bra i finalerna som brukar vara svårt när man går från junior till senior. Men hon gör det väldigt bra, säger Larsson.

Under lördagen är det några av de mest spännande distanserna för Lass 200 meter frisim för damerna, 4x100 meters frisim för herrarna och 4x50 medley för damerna.

– Både Emma Magnussons och Sofia Henells 200 meters frisim är väldigt spännande, säger Larsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om