Svenskt favoritpar missade i VM

EM-guld i somras och favorittippade inför VM i Israel – men där gick allting snett för seglarduon Anton Dahlberg och Lovisa Karlsson i 470. Dahlberg/Karlsson slutade först på 13:e plats och missar medaljracet.

Favorittippade Anton Dahlberg/Lovisa Karlsson misslyckades i VM och får inte ens segla i medaljracet i 470-VM. Arkivbild.

Favorittippade Anton Dahlberg/Lovisa Karlsson misslyckades i VM och får inte ens segla i medaljracet i 470-VM. Arkivbild.

Foto: Nikos Alevromytis/TT

Segling2022-10-28 17:27

"Det går inte att sticka under stol med att detta var i särklass vår sämsta prestation som lag i vår karriär tillsammans. Självklart kräver det en ordentlig utvärdering som är det första vi kommer att göra när vi kommer hem, även om vi redan nu vet vad många av missarna är och hur vi ska justera dem", säger Anton Dahlberg enligt ett pressmeddelande från Svenska seglarförbundet.

Den mixade 470-klassen är ny på programmet inför OS i Paris 2024 och det är dit Dahlberg/Karlsson siktar. Förbundskapten Magnus Grävare är inte orolig för duons framtid:

"VM var första riktiga motgången för teamet, så det är självfallet tungt. Men vi vet att det kommer tävlingar där inte allt går bra och det är bättre att det kommer nu än vid viktigare regattor i framtiden".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!