Säsongens bästa match av KFUM

3–3 och en poäng var sannerligen inget dåligt resultat att ta med sig hem från Nacka. "Säsongens bästa match från vår sida", sa KFUM Linköpings tränare Kim Gama.

25 november 2018 20:17

Han kunde nöjt konstatera att KFUM efter en trög start hittar allt mer rätt i den svenska futsalligan. Visserligen blev det 3–5 mot Strängnäs senast men den insatsen var som bortblåst i Nacka bollhall där gästerna gjorde en utmärkt match mot tufft motstånd.

– Framför allt satte vi försvarsspelet till hundra procent. Det känns skönt inför fortsättningen, sa Kim Gama.

Starten var dock inget vidare, Nacka gick upp till 2–0 innan Adin Pehilj reducerade. Och i inledningen av den andra halvleken såg Blend Ali Osman och Mohammad Amiri till att KFUM plötsligt var i ledningen. Stefan Ostojick kunde kvittera med tio minuter kvar och fler mål blev det inte trots att båda lagen skapade flera fina möjligheter till ett segermål.

– Vi tog ett steg till idag där vi framför allt gjorde en bra försvarsinsats över 40 minuter. Det kunde gått åt vilket håll som helst i slutet, men jag tycker ändå att 3–3 är rättvist. Det är alltid kul att komma till Nacka och spela, de är verkligen ett lag som vill spela futsal, sa Kim Gama.

Bäst i KFUM: Målvakten Amir Besic.

– Han gjorde några riktigt viktiga räddningar för oss. Vi litar på honom till hundra procent och har kunnat göra det under ett antal säsonger. Det känns tryggt att ha honom där bak, sa Kim Gama, som även ville framhålla resten av laget.

– En stor eloge till samtliga som ger allt idag. Kul att se, sa Kim Gama.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Claes Nilsson