Så ska stora flickturneringen växa

Flickturneringen Winning Ground är över för den här gången – och det har varit en lyckad helg.

12 augusti 2019 07:00

Med 65 anmälda lag stod årets Winning Ground för sin bästa notering under turneringens sex år. Med matcherna koncentrerade till Stångebrofältet, planerna vid Anders Ljungstedts gymnasium och Linköping Arena har turneringen fått en festivalstämning, menar Fredrik Gunnarsson vid BK Tinnis – som tillsammans med Hjulsbro IK, IFK Wreta Kloster, BK Kenty och Linköpings FC arrangerat turneringen.

– Det har varit riktigt bra. Alla verkar vara nöjda. Vi var lite oroliga för vädret men frånsett lite regn under lördagen har vi klarat oss bra, säger han och medger att de 65 lagen var vad de tre spelplatserna kunde hantera.

De mer långväga besökarna i år kom från Karlstad, Göteborg, södra Småland, Stockholm och Dalarna. Förra året kom ett lag hela vägen från Kanada, förda hit av den forne LHC-konsulten Mark Weightman som har privata kopplingar till Linköpings närområde. Men planer finns på att Winning Ground ska växa utanför Sveriges gränser:

– Vi har pratat lite om att använda kopplingar i stan för att nå ut. Det är ju en del internationella spelare i LFC. Vi tror att det är lättare att locka lite äldre lag – det kanadensiska laget som var här förra året spelade i F13, till exempel. Det är ju en väldigt lång resa, och det blir kanske enklare ju längre upp i åldrarna man kommer, säger Gunnarsson.

Med matcherna inom gångavstånd från varandra har turneringens stora fördel varit att samtliga lag har bott på samma ställe.– Samtliga lag har bott på "Ljunkan" där det har varit lapp på luckan – helt fullt. Det har varit väldigt uppskattat och det är nog ett av de bästa boendena jag upplevt under mina år på olika cuper, säger han.

Logistiken har underlättats av att Winning Ground tagit hjälp av ett eventbolag under årets turnering, förklarar Gunnarsson som också har en klar höjdpunkt i minnet när han tänker tillbaka:

– Det var väldigt uppskattat när LFC-spelarna kom på besök under fredagen, säger han. Det var härligt att se när tjejerna fick autografer och pratade med spelarna. Många sa till oss att de är imponerade över hur många landslagsspelare som spelat i LFC, avslutar Gunnarsson

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sixten Funqvist