Så många har sökt tränarjobbet

Att Linköpings FC bytte tränare i fredags har inte gått obemärkt förbi. Media och nya tränarkandidater har gjort att telefonen gått varm hos ordföranden Christer Mård.

6 maj 2018 20:56

– Reaktionerna har varit många och det som har nått mig är i stort sett bara postivt. Det brukar vara både och i sådana här situationer, men inte nu. Det visar att vårt lag är intressant och att klubben tilldrar sig stort intresse, säger Mård.

Bara två dagar efter att Marcus Walfridson slutat/sparkats har nio tränare hört av sig och visat intresse av att träna LFC. 13 olika media har också ringt och rapporterat.

Nu den här veckan startar rekryteringsprocessen. Tack vare blixtutryckningen från Charlotte Rohlin och Henrik Jensen behöver inte en ny kraft vara på plats förrän om ett par månader.

– Nu vill vi ha en tränare som har erfarenhet av att träna damfotbollslag på den högsta nivån. Det är viktigt att förstå spelet i en grupp att kunna hitta en balans mellan proffs, de som har jobb vid sidan om, och unga spelare, säger Christer Mård.

Marcus Walfridson var också sportchef och där ersätter LFC honom med en sportgrupp där flera ska hjälpas åt ideellt med sysslorna.

En uppgift där i närtid är att förlänga med Natasha Dowie som bara har korttidskontrakt till juli.

Målet är fortsatt att bli etta-tvåa och fortsätta spela i Europa.

– Det har ju bara gått tre omgångar än, säger Christer Mård.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius