Roxenpremiär för tvåmannasegling

Det blev delad andraplats exakt på sekunden i Doyle-dubbeln. Vann gjorde självaste seglingsledaren Torbjörn Gunnarsson. "Kul att vi slog Mustangerna", säger han.

12 maj 2015 14:44

Det var flera saker som stack ut i torsdagens kappsegling på Roxen. Dels var det premiär för så kallad "short handed"-segling, det vill säga endast två personer i varje båt. Dels fick kappseglarna välja om de skulle börja med att runda märket vid Berg eller först ta Idingstadgrundet efter jaktstarten i höjd med Ekängen.

Torbjörn Gunnarsson och Johan Berg från Linköpings segelsällskap valde att börja i Berg och det visade sig vara gynnsamt.

– Vi ville ha en så lång spinnakerkörning som det gick att få. Vi ville inte ta ner och upp spinnakern för många gånger eftersom vi bara var två, säger skepparen Torbjörn Gunnarsson, som dessutom var seglingsledare för dagen.

Han var särskilt nöjd över att ha kommit före Mustangerna med sin Facil 30.

– Mustangseglarna är en stark grupp och vinner nästan alla kvällsseglingar, säger Torbjörn Gunnarsson.

Banan på 16 distans, eller nästan tre mil, tog segrarduon knappt fyra timmar.

– Hur kul som helst! Det kändes bra och vi gjorde en väldigt bra tävling. Sen är det ett format som gör att det var långt ifrån säkert att det skulle räcka, säger gasten Johan Berg.

Prispengarna funderar skepparen på att lägga på ett nytt storsegel.

Tävlingsledaren Pelle Georgsson fick nöja sig med en delad andraplats, men var lika glad ändå.

– Perfekt seglingsförhållande, att vinden tilltog var en avgörande faktor, säger han.

Totalt deltog 19 kölbåtar av olika storlekar i tävlingen som arrangerades av Linköpings segelsällskap och Segelsällskapet Roxen. Tanken är att seglingen ska återkomma årligen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!