Schumacher gör F1-comeback

Just när Formel 1-sporten genomgår sin största kris på många år kommer nyheten som kan rädda sporten: Michael Schumacher gör comeback.

Rom (TT-AFP)2009-07-30 00:00

Det bråkas om budgettak och regler, det oroas över finanskris och bristen på fixstjärnor, stora viktiga stall hoppar av - nu senast BMW - och hela F1-världen är i gungning.

Då bestämmer sig Michael Schumacher - sportens genom tidernas främste - att göra oväntad comeback.

- Jag gillar utmaningar och det här är en stor utmaning, säger han enligt ett uttalande på Ferrari-stallets hemsida.

Den sjufaldige F1-världsmästaren ersätter skadade Felipe Massa, åtminstone i Europas GP i Valencia i slutet av nästa månad, men kanske även för resten av säsongen.

Massa, som ådrog sig skallskador efter ha fått en fjäder från en framförvarande bils växellåda i huvudet under träningen inför Ungerns GP, är på bättringsvägen men att återkomma till F1-cirkusen redan under augusti månad är uteslutet.

Schumacher har tidigare sagt att en comeback inte har varit aktuell, men i och med den makabra olyckan väljer 40-åringen att ändra sig.

- Det viktigaste nyheten är ändå, som tur är, att Massa mår bättre. Jag önskar honom allt väl. Jag träffade Stefano Domenicali (stallchefen) och Luca di Montezemelo (ordföranden) i dag och vi kom gemensamt överens om att jag ska förbereda mig för att ersätta Felipe, sade Schumacher.

- Det är ju så att Formel 1-kapitlet har varit över för mig under en längre tid, men det är ju också så att jag är så lojal mot stallet inte kan strunta när det blir en sådan här olycklig situation.

Schumacher, som lade hjälmen på hyllan 2006, är på stallets lönelista som konsult men har hela tiden förnekat sitt intresse att köra igen - särskilt inte då han skadade nacken i en motorcykelolycka i februari.

Men han kan tydligen inte låta bli.

Europas GP körs i Valencia den 23 augusti - och då med en sjufaldig världsmästare på startlinjen.

En bättre nyhet kunde F1-världen inte få.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!