Det är Trackday vid Mantorp park. Banan är hyrd av förre roadracingföraren Filip Backlund som bjudit in alla som vill testa sina kunskaper i att köra på bana.
Och det var precis så här det började för Anna och Saga. Båda hade kört sporthoj på gata och ville testa att köra riktigt fort, under ordnade former. Och båda fastnade direkt.
– Det var något med hela upplevelsen, säger Linköpingstjejen Anna. Ljudet, doften, gemenskapen, adrenalinet. Jag kände direkt att det är här jag vill vara.
Saga, från Norrköping, håller med.
– Jag kom hit första gången i juni förra året med min gathoj och mitt mc-ställ i Goretex. Nu sitter jag här med en specialbyggd tävlingshoj och ska debutera i en SM-tävling. Det är rätt galet.
De träffades genom sporten och är nu goda vänner. Från början var de ungefär lika snabba, men Anna Törne erkänner att hon har en liten bit kvar tills hon känner sig bekväm med att tävla.
– Jag ser mig fortfarande som en snabb nybörjare, säger hon och ler. Saga har kommit längre.
Just den här dagen vid Mantorp park är 120 förare på plats. Endast ett tiotal är tjejer och det är ungefär så det brukar se ut. De som sen börjar att tävla är ännu färre, på SM nästa helg är det än så länge bara två tjejer totalt.
– Jag vet att det är många tjejer där ute som verkligen gillar att åka motorcykel och det är de vi vill komma åt och få hit. Sen är det stora steg att ta, från gatan till banan och sen till att börja tävla. Sen är det en kostsam sport och vi kämpar hela tiden med att få ihop budgeten, säger Anna.
Men att starta en damklass för att locka fler tror de inte är rätt väg.
– I den här sporten tävlar alla på lika villkor och vi tjejer har precis samma förutsättningar som killarna att bli snabba, menar Saga.
Hon säger att hon mötts med stor respekt från de allra flesta manliga förarna. Men att det finns undantag.
– En del ska visa sig lite macho och vill inte bli frånåkt av en tjej, så en del fula omkörningar har man ju åkt på. Men jag bryr mig inte, det är deras problem. Det värsta är annars att få höra att man är "snabb för att vara tjej". Då går jag igång.
De engagerar sig båda för att få fler tjejer i sporten, både genom olika tjejevent och Facebookgrupper.
– Vi vill att fler ska upptäcka hur kul det här är. Och vi tror det är lättare om de kan få kontakt med oss tjejer som redan gjort resan, säger Anna.