Då ringde Corren och avbröt mitt i ett styrelsemöte.
- Bra, då har vi lite till att diskutera på mötet, sa BRK-ordföranden som inte hört talas om att det hädanefter måste finnas skrivna avtal mellan ridklubb och privatägd ridskola om att bidragsberättigad ungdomsverksamhet sker i föreningens regi.
Någon information om detta har inte nått fram till Boxholm.
Bergquist fick direktiven från RF och riksidrottsstyrelsen uppläst för sig och sa sig efter det inte tro att det skulle bli några problem att komma till ett bra avtal med ridskolan i Boxholm.
- Det har alltid fungerat så bra mellan oss.
Det sistnämnda tar även Anette Tholf, Östergötlands ridsportförbund, fasta på.
- Jag tror inte att det här innebär så stora problem, men man tycker väl att RF borde ha någon form av övergångsperiod.
På Heda ridklubb i Vreta kloster är man ännu inte klara med nytt avtal med Heda ridskola.
- Vi vet inte än hur vi ska göra. Vi har vänt oss till Östergötlands Idrottsförbund men har inte fått något bra svar i frågan, säger Ewa Nordengren, ordförande i Heda ridklubb som hoppas få några direktiv eller riktlinjer att gå efter.
Ridterminen har börjat. Avtal måste skrivas. Snarast. Både för ridklubbarnas och ridskolornas skull.
- Många har haft fungerande klubb och ridskola i samarbete i flera år utan nedskrivna avtal. Nu måste de teckna avtal enligt RF:s förtydligande. En klubb får inte lägga ut skolverksamheten på entreprenad om den vill att verksamheten ska vara bidragsberättigad, säger Eva Netterberg på Ridskolornas riksorganisation.
Kommer det någon allmän rekommendation från er?
- Nja, vi kommer att försöka hjälpa till i linje med vad RF och SRF säger. Vi vill hjälpa till att tolka nya regler, säger Eva Netterberg.