-- Och hästarna kan stå hemma. Det känns skönt, säger hon och berättar att hemma, det är Ljungstorp, Slaka. Föräldrahemmet.
Det är där Bellux, Oxford, och Wilma står.
Eller Bellen och Ocke, som Ida kallar de två förstnämnda.
På fredagen startade hon med båda två i den tvåstjärniga klassen påValla. Lyckades inte hundraprocentigt med någon av dem, men ligger ändå19:e med Oxford inför lördagens terrängmoment.
-- Men han kan bättre. Siktet är högt inställt i NM och det är inteslut än. Att vinna blir visserligen för svårt nu när jag ligger sålångt efter, men jag hoppas ju på att bli placerad.
Bellux då?
-- Näe, att vi missade i dressyren är inget ovanligt. Han har alltid varit svår i dressyr och det kan bli några missar, som nu.
Tränar du mycket dressyr?
-- Tyvärr tränar jag nog för lite och borde ställa upp i fler rena dressyrtävlingar. I hoppning åker jag på en del tävlingar.
Ida har tidigare berättat att hon tränar fart och tempo, galopp alltså, på Mantorptravets träningsbana. Det gör hon fortfarande.
Har du en eller flera tränare, eller hur funkar det?
-- Jag tränar dressyr för Cissi Lilja i Gottlösa och har ocksåtränat för Hans Wibeke. Hoppning tränar jag för Johan Spetz som kommertill Cissis anläggning en gång i veckan.
Varför har du valt just fälttävlan som din tävlingsgren?
-- Främst för terrängrittens skull, men också för att det just ärtre olika moment och att det går att ta igen det man misslyckats med ien tidigare gren.
Hur är det med ditt idrottsintresse i övrigt?
-- Nej, det har jag inget direkt.
Känner du dig som idrottare?
-- Nej, det kan jag inte påstå.
Ändå är hon idrottare. Ganska framgångsrik sådan också. Hon harvarit med på tre Europamästerskap. Ett ponny-EM i England, och två EMför Unga ryttare. Senast hon var med var 2001 då Ida blev åtta med nusålda hästen Katon. Katon som för övrigt är med här i Linköping och somrids av Emma Jacobsson, Dagstorpsorten.
För närvarande ingår inte Ida Sandin i någon landslagsgrupp, men hon är strax utanför och kan mycket väl snart vara blågul igen.
-- Det är klart att det är hårdare att vara senior, det är många somkonkurrerar om platserna, men målsättningen är väl att kunna rida entrestjärnig tävling snart för att kunna kvala till EM, säger hon.
Till hösten hoppas hon få tävla utomlands igen. Bara för att det är så roligt.
Är det svårt att satsa på ridning och studier samtidigt?
-- Nej, jag har inte schemalagd åtta till fem-tid utan kan planera min egen tid, utom när det är tentaperiod, förstås.
Vad pluggar du till?
-- Folkhälsovetare. Jag har läst två år och har ett kvar.
Annars gör du?
-- Inte mycket. Det finns inte tid. Jag umgås mest medstudentkompisar och går jag ut en kväll så blir det på studentställen.När det inte är tävlingssäsong så jobbar jag extra en del helger i ensportaffär, säger Ida Sandin och kisar i solskenet på Valla.
Mörka moln tornar upp sig på fredagseftermiddagens himmel och hon ser sig oroligt omkring. Trampar rent av lite av och an.
Vad är det?
-- Jag har inte tid att prata längre. Jag måste gå terrängbananinnan regnet kommer, säger hon och kliver iväg över Vallagräsettillsammans med ryttarkollegan Viktoria Tevell.