Nordh krockade med stenar i SM-rallyt: "Glad att jag mår bra"

Albin Nordh hade ett strålande utgångsläge i Rally Uppland i Tierp – men fick tävlingen förstörd efter en avåkning på den första specialsträckan.

Albin Nordh åkte av banan i helgens SM-deltävling i Tierp.

Albin Nordh åkte av banan i helgens SM-deltävling i Tierp.

Foto: Urban Andersson

Rally2024-06-01 19:59

Det blev en dyster dag för båda de lokala hoppen, Albin Nordh och Liam Berg, i den sista deltävlingen i Rally-SM innan sommaren. Albin Nordh var på en andraplats efter fredagens race, men tvingades alltså bryta efter avåkningen.

– Vi hade samma inställning som under fredagen, där vi var jättenöjda. Det gick bra fram till den sista böjen där vi åkte på för hårt över ett lyft och breddade ut bilen i skogen och slog i några stenar. Det är aldrig kul när det händer och jag är besviken att det blev som det blev.

Men det gick bra med er?

– Ja, som tur är har bilarna väldigt bra säkerhetsutrustning. Nu är jag bara lite öm, och det är man sjukt tacksam för såna här gånger. Jag är glad att jag mår bra. 

Trots avåkningen tog Albin med sig många bra saker från helgen.

– Det var bra tempo hela vägen och nästan uteslutande positiva besked i övrigt. Den här gången var det verkligen bara ett ställe det gick fel på. 

Även Liam Berg tvingades bryta tävlingarna på samma specialsträcka. I Liams fall var det istället tekniska problem som satte stopp. 

Nästa deltävling är East Sweden Rally i Linköping, 23-24 augusti. 

– Det ska bli väldigt roligt då det är lite av en hemmatävling för mig. Sedan får vi se hur det blir med bilen, då jag även planerar att köra SM-veckan tillsammans med min sambo Maja i högerstolen i sommar. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!