Hade slagläge – då gick bilen sönder

Efter sex sträckor hade hemmahoppet Albin Nordh ledningen i både juniorklassen och den tvåhjulsdrivna otrimmade klassen i East Sweden Rally. Men på sträcka sju gick drivaxeln sönder och han fick bryta tävlingen.

Albin Nordh låg elva i totalen för East Sweden Rally efter sex sträckor. Sedan gick bilen sönder under sträcka sju.

Albin Nordh låg elva i totalen för East Sweden Rally efter sex sträckor. Sedan gick bilen sönder under sträcka sju.

Foto: Urban Andersson

Rally2019-09-07 21:17

– Allting gick bra tills vi skulle komma till en vänsteretta. Vi bromsade ner och då gick drivaxeln sönder i inbromsningen. Då fanns det inte så mycket att köra för längre och då stannade vi på sträckan, säger Ydre MK-föraren Albin Nordh. 

För två år sedan fick Kindasonen bryta på sträcka fyra i East Sweden Rally och i fjol fick han bryta mitt i tävlingen –  även då på grund av att drivaxeln gick sönder. Därmed har inte bilen riktigt varit på hans sida under SM-tävlingarna. 

– Det har gått bra för mig annars i år men det är bara så oturligt. Det är ju svårt att se på bilen om drivaxeln eller någonting är på väg att gå sönder, säger Nordh med en suck och fortsätter: 

– Jag hade en jättestor chans att knappa in på dem. Nu är det bara att åka ner till Karlshamn (den sista SM-deltävlingen) och gör det bra där. Men nu är det nästan kört ändå. 

Efter sex sträckor låg han elva i totalen av deltävlingen och hade flera fyrhjulsdrivna bilar bakom sig. 

– Det är jättekul. Jag har kört på som bara den med ett säkert tempo ändå. Vi har inte gått på överladd och haft en liten säkerthetsmarginal och ändå kunnat prestera på så bra tider. Vi är jättenöjda med det. 

Hur frustrerande är det då att ligga i toppen och så går någonting sönder? 

– Ja, man är väl inte så jätteglad kanske, säger Nordh och skrattar. 

Du skrattar ju åt det ändå. 

– Jag var inte så jätteglad när vi stannade kan jag säga. Då var det lite tårar, ilska och frustration. Men sedan är det ju bara att lägga det bakom sig och fokusera på en ny tävling. Det går inte att gräma sig för länge. 

Trots att det ofta varit strul med bilen i kritiska skeden av SM-tävlingarna kör Nordh fortfarande samma bil – en Renault Twingo. 

– Jag litar fortfarande på bilen, säger han och ler lite snett. 

Albin Nordh -East Sweden Rally.
Albin Nordh -East Sweden Rally.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!