Flodin SM-segrare – trots en deltävling kvar

SM-duellen mellan Patrik Flodin och Johan Kristoffersson var spännande in i det sista. Till slut kunde dock Flodin koras till trefaldig vinnare då han tog hem R5-klassen, deltävlingen och totalen.

Patrik Flodin fick ett härligt bemötande när han skulle ta emot SM-guldet.

Patrik Flodin fick ett härligt bemötande när han skulle ta emot SM-guldet.

Foto: Urban Andersson

Rally2019-09-07 20:30

Från start till mål har det varit Patrik Flodin från Ilsbo i sin Skoda och Johan Kristoffersson från Team Westom i sin Polo som varit på rallyfolkets läppar. Flodin har under en större del av tävlingen haft grepp om ledningen – men hack i häl har den dubble rallycrossvärldsmästaren Kristoffersson legat. Till slut var det 4,4 sekunder som skilde dem åt. 

– Det har varit riktigt häftig. Jag hade några riktigt bra sträckor i morse så jag fick rycka loss och kunde leva på gapet mellan oss. Men sedan började Johan krympa ner avståndet sakta men säkert och det blev riktigt spännande på slutet. Jag har kört allt vad jag har orkat och det räckte hela vägen. Det var himla skönt, säger Patrik Flodin efter målgången. 

Trots att det är en deltävling kvar nere i Blekinge har han redan säkrat totalsegern och kan titulera sig som svensk mästare. 

– Jag visste att jag hade två chanser på mig att ta hem totalsegern men bestämde mig för att jag skulle ta det nu på en gång. Jag orkar inte vänta. Så jag är hemskt nöjd över att det gick vägen, säger Flodin med ett stort leende på läpparna. 

Vad var det som avgjorde då? 

– Jag har hållit en jämn fart, haft en hög lägstanivå, tagit lite segrar och inte gjort några misstag. Det räckte. 

År 2006 vann han ett SM för första gången och även då var han i Linköping. Förra året fick han också höja SM-bucklan när han vann den trimmade tvåhjulsdrivna klassen – vilket också avgjordes Linköping. 

– Ja, jag gillar verkligen Linköping, säger han skrattandes och fortsätter: 

– Det är hela tiden olika vägar och de vi körde på i fjol är inte samma som i år. Men det handlar nog mer om att karaktären på sträckorna här passar mig. Det är lagom krokigt och lagom bökigt. Rallyt som var i Falköping var ett helt annat rally som gick mycket snabbare. Här är det mera tekniskt och då trivs jag. 

När Flodin åkte in till prisutdelningen var det ett stort och glatt gäng som överöste honom med jubel och glädje. 

– Det är superhärligt att man får dela glädjen med dem. Suveränt, avslutar Flodin med ett stort leende. 

East Sweden Rally - Patrik Flodin.
East Sweden Rally - Patrik Flodin.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!