Poängkungen saknas fortfarande i Libk

Max Wahlgren värvades till Libk inför förra säsongen. Nu har han inte spelat på länge och ryktena börjar gå.

Ryktena säger att Max Wahlgren är på väg bort. Men sportchefen dementerar.

Ryktena säger att Max Wahlgren är på väg bort. Men sportchefen dementerar.

Foto: Peter Calén

Innebandy2019-11-19 18:00

Johan Fredriksson, sportchefen, dementerar dock det:

– Han var först sjuk med feber och förkylning. När han var på väg tillbaka från det så drabbades han av problem i en ljumske som inte har gett med sig.

Så det ligger ingen sanning i att han är på väg till en annan klubb?

– Inte som jag vet om. 

Sporten har försökt att nå Max Wahlgren för en kommentar, men inte lyckats. 

Den här säsongen har han spelat sju av elva matcher och bara gjort ett mål. Målet kom mot Sirius borta när laget förlorade med 5-7.

I de sista matcherna innan han försvann placerades i tredjefemman och fick sparsamt med speltid. Nu har han missat de fyra senaste matcherna och saknas även när Libk åker iväg för att möta Kalmarsund på onsdagskvällen.

Johan Astbrant, tränaren, vill inte kommentera saken utan hänvisar till sportchefen Johan Fredriksson.

– Den frågan ligger inte på mitt bord, säger han. 

Däremot pratar han gärna om den kommande matchen.

– En tuff uppgift. De har ett bra lag som fick en bra start på säsongen, men som kanske inte riktigt var redo när det väntade tuffare motstånd i de senaste matcherna.

Kalmarsund har bara tagit en poäng på de senaste fem matcherna, men ligger ändå på sjunde plats, tre poäng för Libk på en tionde.

– På ett sätt är det ju en sexpoängsmatch. Vinner vi kommer vi ikapp, vinner de så drar de ifrån. Sen är det viktigt för oss att studsa tillbaka direkt efter den mindre bra insatsen mot Pixbo i söndags.

Alla spelare i laget, förutom Max Wahlgren och skadade Markus Lindström, finns spelklara.

– Vi har klarat oss bra från skador och därmed fått en bra konkurrens om platserna. Ingen får speltid på gamla meriter, det är hårt jobb som gäller varje match och varje träning.

Kanske går han dock ifrån den spelplan som framförallt använts de senaste matcherna, att spela extra hårt på två femmor och ge tredjekedjan plus en femte back enbart ett par byten varje period.

– Vi har mattats i sista perioderna och extraväxeln har inte riktigt funnits, säger Johan Astbrant. Kanske testar vi nåt annat nu.

En titt i statistiken säger att laget faktiskt inte vunnit en sista period sen i premiären, mot Jönköping, då det blev 5-2. Annars har det blivit en oavgjord mot Helsingborg (1-1) och nio (!) förluster i sista perioden.

Astbrant:

– Hade jag haft ett bra svar på varför hade jag givetvis rättat till det direkt. Det är inget bra facit, men finns säkert en mängd anledningar till det.

Ryktena säger att Max Wahlgren är på väg bort. Men sportchefen dementerar.
Ryktena säger att Max Wahlgren är på väg bort. Men sportchefen dementerar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!