Piraterna har inte gett upp slutspel

Piraterna lär hamna utanför SM-slutspel i år. Men det finns en mikroskopisk chans, påpekar lagledaren Fredrik Staaf inför avslutningen.

19 augusti 2019 20:30

Sporten har tidigare skrivit att det är klart att Motalalaget hamnar under slutspelsstrecket i sluttabellen efter 16 omgångar. Men i teorin finns det faktiskt en möjlighet för Piraterna att spurta om Indianerna i de två sista matcherna den här veckan.

För att det ska hända måste Piraterna först och främst vinna stort mot både Smederna på tisdagen och Rospiggarna på onsdagen.

Samtidigt måste Indianerna först förlora med minst 15 poäng hemma mot bottenlaget Masarna på tisdagen, för att missa bonuspoängen. Sedan måste Indianerna på torsdag förlora stort borta mot Dackarna.

Det är 50 förarpoäng som Piraterna måste hämta in på Indianerna.

Fredrik Staaf vill inte bedöma hur många procent chansen är. Om chansen ens finns.

– Men vi måste ju hitta någonting för att hålla uppe gnistan, så vi går för det så länge chansen finns, säger lagledaren.

Till tisdagens match i Eskilstuna mönstrar Piraterna detta laget: 1. Mikkel Michelsen, 2. Daniel Kascmarek, 3. Linus Sundström, 4. Pawel Przedpelski, 5. Niels-Kristian Iversen, 6. Kai Huckenbeck, 7. Jonas Davidsson.

Smederna har detta lag: 1. Andzejs Lebedevs, 2. Fredrik Lindgren, 3. Michael Jepsen Jensen, 4. Adrian Miedzinski, 5. Przemyslaw Pawlicki, 6. Alexander Woentin, 7. Pontus Aspgren.

Till på onsdag planerar Piraterna att Daniel Davidsson går in i stället för Kascmarek mot Rospiggarna i Hallstavik, men laget bestäms definitivt efter hur det ser ut efter tisdagens omgång.

– Som lag har vi också något att köra för, vi vill ju sluta på så många poäng som möjligt, säger Fredrik Staaf.

Vad ska du göra i speedwayen nästa säsong?

– Inte nånting, bara stå på läktaren i mån av tid, säger Staaf som efter säsongen ersätts av återvändaren Stefan Andersson Skill.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius