– Klart det är lite speciellt men det är inte bara padel. Vi hade egna lektioner där vi examineras på förmåga att leda en grupp och sen är det också lite mer teoretiskt kring att förebygga skador, ergonomi och så vidare, säger Molly Karlsson som är en av 15 Mjölby-elever som valt den smått unika padelprofilen.
Mikael "Micko" Johansson äger Svartå Padel och är en av lärarna på profilinriktningen.
– Ja jag tror att det här är unikt. Jag vet i alla fall inte om någon annan stans i Sverige där man kan välja padel.
Svårt med betygskriterier?
– Nej inte så. Jag har en nära kontakt med de som styr i skolorna. Personligen har jag aldrig satt betyg men det blir ett sammansatt betyg med idrotten där det också ingår andra delar, säger "Micko".
Om det är så att alla som valt padelinriktningen spenderat hur många timmar som helst på banorna? Inte alls.
– Nej. Vi valde det här mest för att det är kul och för att inte bara sitta still hela tiden. Jag hade aldrig spelat padel innan men nu blir man ju hela tiden bättre, säger Elin Lundkvist som går ekonom-linjen på gymnasiet.
På en annan bana står 17-årige Otto Roman och nöter servar. Nyligen skrev han ett sponsorkontrakt med racket-jätten Stiga så visst utvecklas man i sporten på padelprofilen.
– Först när jag började här var det precis som för de andra mest för att ha kul men de här träningarna har hjälpt oss jättemycket och nu med kontraktet från Stiga så vill jag börja tävla mer, säger Otto.
– Målet är att gå så långt jag bara kan.
Snackas det om padeldöd bland er elever?
– Nej inte alls. Det handlade ju mest om att det bara byggdes för många hallar. I skolan så är mest snack om hur kul det är att spela, säger Otto.