Han är en av länets padelpionjärer och var först i Linköping att öppna banor. Efter att i början av 2016 ha besökt en hall i Stockholm kände han att padel var något att satsa på och i juni samma år stod två banor klara.
Sedan dess har utvecklingen gått snabbt.
Rasande snabbt.
Intresset har exploderat och cirka sex år efter att länets första banor öppnades finns det nu över 240 (varav drygt 60 är utebanor).
– Jag förstod direkt att padel som sport skulle attrahera, men att det skulle växa så här trodde jag inte, säger Ove Karlsson.
– När det efter några år kom ett par hallar till i Linköping kändes det som att marknaden skulle mättas, men det gjorde den inte. Det har bara ökat.
I dag finns runt 240 padelbanor i Östergötland, varav drygt hundra i Linköping. Från att ha varit en av länets enda anläggningar har Beach arena milt uttryckt fått konkurrens.
– Lite kluven är jag. En del av mitt hjärta brinner för att padeln ska öka och vi ska få en bra bredd och bli duktiga i Linköping, både på elit-, motions- och ungdomsnivå. En annan del, den entusiastiske hallägarens del, vill ha så mycket kunder och så bra beläggning som möjligt. Då tänker man att det vore bra om det inte blev fler hallar.
Men det blir det.
Över hundra banor ser ut att färdigställas runt om i Östergötland under 2022, och det finns långt gångna planer på ytterligare minst ett 40-tal. Inom kort kan det med andra ord finnas runt 400 padelbanor i länet.
Samtidigt vittnar Ove Karlsson om att efterfrågan inte längre är lika stor som under pandemin, då padel var en av få tillgängliga aktiviteter. Han varnar för överetablering med konkursrisk och övergivna anläggningar som följd, och jämför med situationen i Spanien då sporten under en tid hade växt kraftigt.
– Jag har sett en hel del övergivna banor i Spanien. Vi kommer att nå en sådan peak även här, men om den är om ett halvår eller om två år kan man nog inte säga.
För att undvika peaken, eller i alla fall skjuta den på framtiden, gäller det att hitta nya vägar för padeln. I dag är majoriteten som spelar medelålders men det är bland ungdomar som potentialen finns, tror Ove Karlsson. Han jämför med innebandyn där en äldre generation började spela, men som sedan exploderade på ungdomssidan och efter fotboll blev den stora sporten i Sverige.
– Padeln kan lyckas på samma sätt. Ungdomarna är en av nycklarna i nyckelknippan man behöver för att sporten ska fortsätta växa och fylla hallarna. Det var viktigt att padeln kom med i Riksidrottsförbundet, då kan man som förening också få aktivitetsstöd, säger Ove Karlsson.
För att klara sig i konkurrensen har han också utökat Beach arena med Singel padel arena – en hall med bara singelbanor några hundra meter bort – samt byggt ut den ursprungliga lokalen som nu har totalt fyra banor.
– De två nya är precis klara. Vi var först i Linköping och har länge haft de äldsta banorna men nu har vi istället de senaste och modernaste, med helt unik belysning. Du måste ha bra förutsättningar, det kräver kunderna i dag, säger Ove Karlsson.
– Spelarna kan välja var de trivs bäst när det gäller service, miljö, kvalitet på banor och runtomkringgrejer. Det går lite inflation i ordet upplevelse, men jag tror ändå att folk vill ha det. Det har gått från att vara hallägarnas marknad till konsumenternas marknad.