Östria stod upp bra mot division 2-lag

Det som verkade vara en övermäktig uppgift på förhand blev just precis det för ÖstriaLambohov. ”Jag tycker ändå att vi höll uppe spelet riktigt bra”, sa målvakten Carl-Hjalmar Ringborg.

12 juni 2019 22:34

Husqvarna, som gjorde en säsong i superettan 2014 och nu är ett topplag i division 2, kom till spel med en till stora delar ordinarie trupp i den första kvalomgången i Svenska Cupen.

Trots att resultatet, 1–4 (0–2), skickade Husqvarna vidare kändes det nästan som att division 5-laget var mest nöjda efteråt.

– Grabbarna ska ha en jätteeloge för insatsen. Vi stod upp bra över 90 minuter mot ett lag som har ett högre tempo och är bättre tränade, konstaterade Carl-Hjalmar Ringborg.

Det var mållöst en bra bit in på första halvlek innan ett skruvat skott från halvdistans plötsligt ställde hemmamålvakten på Lambohovsvallen.

– Vi blev straffade så fort vi gjorde ett litet misstag eller lät de få för mycket tid eller yta. Sedan är man själv alltid lite självkritisk också. Någon boll kunde jag kanske ha haft.

0–2 precis innan pausvilan blev matchavgörande. Men efter ett tredje Husqvarna-mål så lyckades Östria faktiskt spräcka nollan med ett spelmål.

Målskytten Kevin Dahl skrattade innan han sade:

– Det var riktigt gött att göra mitt första mål för säsongen nu. Svenska Cupen är ju lite speciellt jämfört med serien och med tanke på motståndet är det klart att det känns lite extra bra.

Målet beskrev han själv som något av ett grismål.

– Jag touchade egentligen bara bollen lite. Men det räknas ju också.

Nu väntar ett par dagars vila för serieledande Östria innan vardagen återupptas med match mot Stjärnorp tisdag 18 juni.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Eidhammer