Tre bomskott på sista stående skyttet och sex straffminuter totalt.
Sämre kunde inte världscupsäsongen ha startat för den svenska skidskyttedrottningen Anna Carin Olofsson.
Jag känner inte alls någon stor besvikelse. Skidåkningen gick ju jättebra - och skyttet brukar alltid vara sisådär i början av säsongen, sade Anna Carin efter sin 20-placering i världscuppremiären i Östersund.
I distansloppen är varje missat skott dyrbar. Sex bommar är en mardröm eftersom det obönhörligt leder till sex minuters tidstillägg.
När Anna Carin kom in till sista skjutningen hade hon en pallplacering inom räckhåll. Publiken höll andan - de drygt tvåtusen åskådarna ville så gärna se henne på prispallen. Men vid första bommen gick en besviket sus genom publikhavet och vid andra bommen hördes en enda stor suck.
Jag har ingen förklaring till varför jag sprack i skjutningen. Det kändes som om jag sköt bra. Det är lite förbryllande faktiskt, säger Olofsson.
Den svenske förbundskaptenen Staffan Eklund klappade om Olofsson efter loppet.
Det var några bomskott för mycket för att hon ska få godkänt för sin insats. Men skidåkningen var kanon - hon åkte snabbast av alla. Hade Anna Carin skjutit fullt i sista hade hon stått högst upp på prispallen i dag - så små är marginalerna i den här sporten. Några millimeter hit eller dit på måltavlan på skjutvallen kan få en förödande verkan, konstaterade Staffan Eklund.
Alla i det svenska skidlägret såg inte så dystra ut efter damtävlingen - det stora svenska hoppet i torsdagens herrtävling Carl Johan Bergman jublade över sambon Liv Kjersti Eikelands silverplats. Norskans första pallplacering i världscupen.
Helt otroligt skoj. Det här hade jag inte räknat med, sade den 27-åriga norskan, som tidigare hade en sjundeplacering som bästa resultat i världscupen.
Irina Malgina tog sensationellt segern i Östersund med 3,6 sekunders marginal till Eikeland. Det var första gången som den 33-åriga ryskan stod på prispallen i världscupen. Hennes främsta tidigare merit i världscupen är en femteplats som hon nådde för fem år sedan om man bortser från VM-guldet i mixedstafett som hon vann med det ryska laget förra säsongen.
Minst lika stor sensation på prispallen var 23-åriga kanadensiskan Zina Kocher som visserligen haft två placeringar bland de tio bästa under de tre senaste säsongerna.
Den som hade hoppats på liknande skrällar av det nya unga svenska damlandslaget blev nog lite besvikna. Närmast världscuppoäng var Helena Jonsson på 32:a plats. Anna Maria Nilsson blev 42:a och Sofia Domeij, som sköt sämst av svenskorna med åtta bomskott, slutade 47:a.