SM-silver för Roxens Lillieström

OK Roxens juniorer fortsätter att prestera på toppnivå. Hugo Lillieström tog silver i H 18 på natt-SM.

orientering2017-04-23 20:16

Tävlingen gick på fredagskvällen i skogar mellan rv 50 och E 20 i Hallsbergstrakten

– Jag gillar nattorientering och nu har jag blivit bäste 99:a på SM två år i rad. Förra året fyra i Blekinge och nu tvåa. Båda gångerna har det varit svåra terrängtyper, säger Hugo Lillieström.

Det regn som föll över Östergötland i fredags kväll slapp SM-deltagarna, det var blött nog ändå.

– Väldigt tunga kärr och ganska många sådana. I övrigt mycket småhöjder, upp och ner, och bitvis detaljrikt. På de två långsträckorna gick det att ta stigvägval och jag säkrade upp med det på båda, berättar Hugo.

Hans klubbkamrat Jonas Andersson blev femma i samma klass som togs hem av supertalangen Victor Svensk, Stora Tuna. Trots att han bara är 16 år vann han överlägset.

Hugo Lillieström avancerade till silverplats först på den 13:e av de 16 kontrollerna. En långsträcka där Hugo tog ett som han tyckte självklart vägval, men andra valde annorlunda och förlorade mycket tid. Däribland Jonas Andersson.

– Han hade slått mig om han inte tappat flera minuter här, konstaterar Hugo.

OK Denselns Pavlo Ushkvarok tog bronset i herrklassen. Länsbäst på damsidan blev Linköpings OK:s Fredrika Vångell på en 13:e plats tätt följd av Roxens Fanny Asketun.

Natt-SM var en deltävling i Swedish leauge. En ny deltävling (dagtävling långdistans) gick på söndagen i Huskvarnatrakten. Victor Svensk toppade H 18 elit med en Roxenlöpare närmast efter sig. Karbonpapper från SM? Nej, denna gången höll Jonas Andersson loppet igenom och blev tvåa och Hugo tolva.

Klubbkamraten Emma Pettersson kom sexa i D 20 elit som vanns av Sanna Fasth.

Alva Olsson, Linköpings OK, blev 14:e i D 21 elit.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om