Gips istället för SM för Malmberg

Linköpings OK:s bäste manlige löpare Erik Malmberg missar SM nästa helg. Han bröt handen på DM i lördags.

Erik Malmberg rusar fram på DM i medeldistans. Snart bryter han handen och missar därmed SM nästa helg.

Erik Malmberg rusar fram på DM i medeldistans. Snart bryter han handen och missar därmed SM nästa helg.

Foto: Karl-Johan Norén

Orientering2019-09-08 19:55

­Det hände på lördagens medeldistans i Ödebyskogarna nordväst om Motala. Erik Malmberg trillade och bröt ena handen. Han tog sig ändå runt och blev fyra och bäste Linköpingslöpare.

–  Han fick gipsa hela handen. Nu missar han SM. Tråkigt. Erik är den av som tränar mest av oss Lok:are på herrsidan och som har störst motivation, säger klubbkamraten Erik Martinsson.

Erik Malmberg skulle ha varit avslutare på söndagens DM-stafett i samma marker som den individuella tävlingen gick i. Nu fick Peter Eriksson och Erik Martinsson istället sällskap av Victor Jiglund (före detta Bergstrand).

Det blev en försvagning, laget kom trea, men segrande OK Denseln hade Lok ändå inte kunnat rå på.  Algirdas Bartkevicius närmast avgjorde på startsträckan och Erik Martinsson är full av beundran över hans framfart.

– Han var jätteskadad i vintras och så kommer han tillbaka så här snabbt. Otroligt!

Sedan Rasmus Elmelid och Olle Kalered flyttat från distriktet känns det som att alla slår alla på herrsidan.  Medeldistansen togs hem av Erik Ivarsson Sandberg, Denseln.

På damsidan är det enklare. Alva Olsson är suverän och när hon väljer bort tävlingar stiger ofta någon av hennes klubbkamrater fram.

 I lördags var det Anna Wehlin. Hon vann före Roxens Fanny Asketun.

– Fort och fel, många småbommar. Det har varit jättekul och fint i skogen. Annorlunda mot vad det brukar vara, sa Anna syftande på den markanta gropterrängen.

Anna Wehlin ingick även i Lok:s segrande damstafettlag tillsammans med Frida Jönsson Hellstadus och Alva Olsson. Som väntat vann de överlägset.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!