Beskedet: Missar festen i hemmakvarteren

Tävlingens stora affischnamn missar O-ringens sprinttävlingar i centrala Norrköping – han är skadad.

Foto:

orientering2019-07-23 20:41

Norrköpingsbon Jerker Lysell, 30, har vunnit VM (2016, i Strömstad) och var inte bara en av förhandsfavoriterna när jättetävlingen kom till länet, han är också en av O-ringens stora profiler. Men den skicklige orienteraren som växte upp i hälsingeorten Bollnäs fick ge ett trist besked under tisdagskvällen.

– Psyket är bra, men jag har som vanligt skadebekymmer. Det är en överbelastning, överansträngning i baksida lår. Jag har varit orolig att det inte skulle bli något O-ringen överhuvudtaget, men jag kom i alla fall till start här. Nu fick jag känning under tisdagen och valde att avbryta etappen. Jag har fått behandling och massage och hoppas vara tillbaka så fort som möjligt, förklarade Jerker Lysell i intervjun med Mats Willner i Östgöta Medias livesändning.

Skadan betyder att han inte kommer till start i den tänkta publikfesten under onsdagen, sprinten i Industrilandskapet, som avgörs bara ett par ruscher från Lysells egen bostad mitt i stan.

– Jag har sett fram emot att leverera på hemmaplan, men tyvärr blir det inte så, medgav han.

Jerker Lysell hyllade också tävlingsområdet.

– Sverige är inte bortskämt med häftiga områden att springa i, som det Industrilandskapet bjuder på, konstaterade han i livesändningen.

Och avrundade:

– Viktigast är att jag kan komma tillbaka och vara riktigt vass till de större tävlingarna, som VM. Det är tråkigt att missa det här, men samtidigt inte kul att tävla om man inte kan göra sitt bästa.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om