Nyköping snuvade Maif på finalsegern

De bjöd på en av de bästa matcherna i turneringens historia i semifinalen. Men i finalen blev Motala AIF C snuvade på segern av Nyköping.

5 januari 2019 23:28

Motalapubliken laddade för att jubla och hylla Motala AIF C för segern i Boren futsal cup. Då avgjorde Nyköping direkt i inledningen av förlängningen och snuvade både hemmapublik och spelare på det perfekta slutet.

– Vi hade nog alla räknat med ett annat slut. De har två chanser medan vi skapar en massa lägen och är mycket än dem. Det är bara det fina slutet som fattas, säger Maif-kaptenen Liridon Silka som var tillbaka hemma i Motala sporthall för att spela med sina gamla lagkamrater.

Och Maif glänste rakt igenom finaldagen. I kvartsfinalen slog de två senaste årens segrare Örebro futsal.

Det följkde de upp med att i semifinalen mot Ekstorp bjuda på en av de bästa matcherna under de 38 år som turneringen spelats. 3-3 var ställningen vid full tid. Efter det följde en förlängning som aldrig tycktes ta slut.

Med bara Simon Karlsson och Andre Rako kvar på planen pågick spelet till synes i en evighet och chans efter chans radades upp. Till slut lyckades ändå Simon Karlsson sätta segermålet och taket i Sporthallen var som det brukar heta på väg att lyfta.

– Det är en sjuk match, helt galen. Den fick ju det rätta slutet också. Härligt att Simon fick göra målet inför en publik som var helt fantastisk. Det är ett ögonblick som man får ta med sig från den här dagen, säger Silka med ett snett leende innan han sneglar mot prischecken som han tog emot för andraplatsen.

Det var inte den han ville ha.

– Man vill ju vinna, man vet ju inte när man får spela här igen. Men det har varit väldigt roligt. Det roligaste är att träffa allt folk som är här och få hänga med grabbarna. Det är faktiskt bättre än att vara på planen. Vi har gjort en bra futsalsäsong. Vi har vunnit två turneringar och kommit tvåa här, säger Silka.

Nyköpings kapten Dino Semovic konstaterade efter att han firat färdigt med lagkamraterna ödmjukt att det mycket väl kunde ha slutat precis tvärtom.

– De gör det riktigt bra. Det är tillfälligheter som avgör. Så är det i fotbollen, säger Semovic.

Han fortsätter att berätta att Nyköpingslaget är ett kompisgäng som inte spelar i något seriespel.

– Vi är bra. Ett hopplockad gäng som bara åker runt och spelar turneringar. Vi var nyligen nere i Göteborg och vann en turnering. Där vann vi 10000 och en fotbollsresa till Barcelona. Så de här pengarna ska gå till den resan, säger Semovic och skrattar.

I den nystartade div 5/6-turneringen så lyckades Hidingsta ta hem finalen mot Ledberg med 2–0.

– Det är ju alltid kul att vinna och det är ju roligt att spela när det är så mycket publik. Nu lär vi ju komma tillbaka nästa år och försöka försvara titeln, säger Hingelstas kapten David Bruhn.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Thomas Augustsson