Nyholms två mål räckte inte till

Nykomlingarna Kalmarsund gav Libk en riktigt match och dikterade spelet. Den ovana målskytten Fredrik Nyholm gjorde ändå två mål – men det räckte inte till. Resultatet skrevs till slut till 4–5.

3 oktober 2018 20:57

Libk tog emot nykomlingarna Kalmarsund som har blandat och givit i inledningen. Linköping själva hade med sig tre raka segrar – och brukar vara starka i sin hemmaborg. Det var också Libk som tog ledningen med 1–0 i den första perioden genom Felix Lanver som sköt upp den på volley i nättaket. Men Kalmarsund gav svar på tal genom Kim Nilsson. Det var en svängig första period där nykomlingarna dikterade villkoren över förväntan. När Libk-målvakten Robin Laakso blev utvisad för fasthållning kändes det som bortalaget skulle få ta ledningen för första gången i matchen. Men nej, istället stod sig 1–1 perioden ut.

Istället kom nykomlingarnas ledningsmål i den andra perioden genom Simon Nilsson. Linköping blev sedan tilldömda en straff som Max Wahlgren fick ta. Det blev inget mål – vilket också gav energi till Kalmarsund. Nykomlingarna fortsatte diktera och det var ett försvarsorienterat Libk som syntes. Till slut fick ändå Fredrik Nyholm presentera sig i målprotokollet med det viktiga 2–2-målet. Därmed spräckte han också sin nolla för den här säsongen. Dock var han inte nöjd där. Minuterna senare klev han fram på nytt och såg till att Linköping gick upp i ledningen igen. Men den glädjen varade inte länge. För vem skulle ge svar på tal om inte Kim Nilsson i Kalmarsund. Det började hetta till mer och mer i matchen och Linköping fick med sig en utvisning. Det tog de till slut vara på när Simon Palmén tryckte in bollen på backhand precis när periodsignalen ljöd.

Nu var det istället Libk som förde spelet helt och Kalmarsund som väntade på kontringsläge. Och det var just genom en kontring som bortalaget kvitterade på nytt genom Markus Johansson, snyggt assisterat av Kim Nilsson. Kalmarsund växlade upp igen och fick till ett bra klapp-klapp-spel som avslutades med ett skott – ytterligare i mål – av Kevin Björkström. Med drygt sju minuter kvar av perioden tog Libk time out, men inte efter det kom utdelningen heller. Libk tryckte på och tog ut målvakten – men 4–5-förlusten var ett faktum.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi