Nyförvärvet visade klass på hemmaplan

I helgen vann LVC matchen om tredjeplatsen i Grand Prix mot Örkelljunga med 3–0. Under lördagen gjorde de en favorit i repris när nyförvärvet Andrew McWilliam fick ta emot jublet från hemmapubliken för första gången.

26 januari 2019 18:03

– Det var riktigt kul. Du vet inte vad du kan förvänta dig när du kommer till en ny miljö även fast jag har tränat här. Publiken är väldigt stöttande och de märks att de kan volleyboll då de jublar vid rätt tillfälle, säger LVC:s nye vänsterspiker Andrew McWilliam.

Efter nyår presenterades Andrew McWilliam och debuterade för Linköpingslaget under GP-spelet förra helgen. Nu fick han också visa upp sig inför LVC-fansen på hemmaplan. Det var ändå en jämn match i de två sista seten, men skrevs ändå till 3–0 (25–20, 25–22, 25–22) då LVC var snäppet vassare.

– Man måste ändå ge dem beröm för att de inte gjorde det enkelt för oss. De lyckades lägga bollarna där vi inte var. De var taktiska och vi måste nog kolla på videon i efterhand för att se vad som hände. Det var ett duktigt lag på andra sidan, säger McWilliam.

I LVC finns redan liberon Johan Eriksson som brukar visa mycket känslor och vara tydlig i vad han känner. Nu har laget fått in ytterligare en känslospelare i McWilliam.

– Jag älskar att ta energin från det andra laget och ge så mycket jag kan till mina lagkamrater. Även att få med publiken är en del av det, säger han och ler.

Vad känner du att du tillför till laget med din närvaro?

– Jag är en väldigt snäll person, säger McWilliam och skrattar.

– Nej men. . . Jag tror att jag kan tillföra mycket offensivt och även med mina mottagningar. Det är något jag känner mycket stolthet över och tränar mycket på. Men även känslorna är något som jag älskar att tillföra.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi