Nyförvärvet: "Laget ser intressant ut"

Om en månad är Piraterna tillbaka i elitserien. Med en helt annan typ av lag än det som åkte ur eliten 2017.

8 april 2019 19:53

– Laget ser intressant ut, och alla förare är intressanta. Ingen topp-topp-förare kanske, men alla håller bra standard. Ett jämnt lag, säger nye föraren Henrik Bergström.

19-årige Bergström, som tar studenten hemma i Norrköping i sommar, trappar nu upp. I fjol representerade han Västervik i elitserien och imponerade mot Piraterna, för Vargarna, i allsvenskan.

Nu har han kvar Vargarna i andraligan och är en av nio förare i Piraternas elitserietrupp. Han är tänkt att konkurrera med Daniel Davidsson om en av reservplatserna.

Bergström ska dessutom köra för Pila i polska tredjeligan och dessutom göra ett försök i junior-VM. Mycket speedway blir det.

Redan när han kom till Piraternas träning på Dunteberget på måndagen hade han kört i tre veckor i Slovenien och Polen.

Hur trivs du här i Motala?

– Jättebra, en snabb bana som går runt mycket. Det passar mig bra, jag gillar stora banor sämre, säger Henrik Bergström.

Johan Jensen tränade också på måndagen. Han bor i Vikingstad och jobbar i Nykyrka, men följer inte Piraterna till elitserien då han har ett år kvar på tvåårskontraktet med Vetlanda. Han är glad att bara fortsätta få träna i Motala.

– Piraterna har ett intressant lag med bra förare. Inte fokus på GP-förare, men har ändå tagit in erfarenhet, menar Johan Jensen.

Grundmålsättningen inför elitserien är att vara ett av de sex lagen som går till slutspel. Att åka kvartsfinal är gott nog till att börja med.

Det är lagträning på Dunteberget även kommande måndag och sedan ska lagledarna Fredrik Staaf och Jerry Bengtsson åka till Polen en långhelg efter påsk och kan då se en majoritet av Piratlaget i polska ligan under tre dagar.

Ett nytt gemensamt tillfälle blir sedan "press and practice" 6 maj, dagen före premiären mot Smederna.

– Då kommer hela laget att vara samlat, säger Fredrik Staaf.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius

Ämnen du kan följa