Nyförvärvet låg bakom cupvinst

Torsdagen började inget vidare för Linköpings FC. Men slutet blev bättre.

16 februari 2017 20:55

– Jättetungt med skadan på Johanna (Rasmussen. Men bra att vi kunde ta oss vidare i cupen. Den är viktig för oss, sa Kim Björkegren, tränaren, efter 4–0 i bortamötet med Växjö.

Hårdsatsande Växjö från elitettan lät som en överkomlig motståndare för allsvenska mästarlaget i svenska cupens fjärde omgång och så blev det. Det tog tid innan det lossnade, det var mållöst i paus – men två tidiga mål direkt efter avgjorde.

– Det blev exakt som vi hade förväntat oss. Växjö var starkt och hade mycket energi under första halvtimmen, men sedan tog vi över mer och mer och blev bättre och bättre, sa Björkegren.

Till slut vann LFC med 4–0 – och det var Marija Banusic som visade vägen.

Snacka om att nyförvärvet fått en pangstart i nya klubben med mål och en framträdande roll i varje match så här långt under vintern.

Mot Växjö var det 21-åringen som spräckte nollan i minut 46, spelade fram anfallskompisen Lina Hurtig till 2–0 strax senare och avslutade sedan med att även snyggt assistera Kristine Minde till 4–0.

– Jättebra insats av Marija. Helt rätt att hon blev matchens lirare, sa Björkegren.

Emma Lennartsson fick också mycket beröm för sin insats på det centrala mittfältet. Vinsten betyder att LFC är klart för kvartsfinal, som spelas inom kort. Motståndet är dock inte klart än.

– Vi tog för många dumma beslut i början, men allt eftersom fick vi till en bättre variation i speluppbyggnaden och då blev det luckor lite varstans som vi kunde utnyttja, sa LFC-tränaren.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!