Nybörjargubbar fick tuff säsongsstart

Går det att vara veteran och samtidigt nybörjare? I så fall är bröderna Möller det.

8 maj 2016 19:59

Bröderna är båda nybörjare inom racingsporten. I helgen tävlade de i samma team – Team Kågered – under Vårracet på Mantorp Park. I ”värstingklassen”, V8 Thunder Cars, dessutom.

– Det är ju jättemodigt av dem, absolut. De har kört lite porschar och annat på banor förut, men det här är lite annorlunda, säger team-chefen Micke Kågered.

Båda bröderna har passerat 50-strecket. Storebror Peter Möller har hållt på något år, medan lillebror Robert Möller gör sin första säsong.

– Vi kan nog vara far till allihopa utom till varandra, säger Robert Möller och skrattar.

Han syftar på övriga av de drygt 25 startande förare i klassen.

Den givna frågan är – varför börja så sent?

– Jag började köra lite på skoj för bara något år sen. Jag har aldrig kört varken gokart eller något annat innan. Det är tokidéer, så är det. Det gick väl inget vidare i första loppet. Man har nog inga möjligheter att vinna här, men det är roligt att få vara med i alla fall och ta sig i mål, säger Robert Möller medan han ser brorsan Peter stå och försöka få ordning på sin bil efter det tidigare loppet under dagen då bakaxeln gick av.

– Det kändes bra tills det kändes dåligt, säger Peter Möller med ett snett leende innan han fortsätter diskutera lösningar med sitt mekaniker-team.

Men någon lösning på problemen inför det avslutande loppet hann de inte med. Peter fick stå över. Robert blev den enda brorsan på startlinjen, tillsammans med stallkamraten, betydligt yngre Andreas Ahlberg.

Den sistnämnda hade chans på en topplacering i sista loppet och öppnade starkt. Längre bak gjorde Robert Möller det bra och passerade ett par bilar innan han fick avbryta tävlingen efter att ha blivit påkörd bakifrån.

För Andreas Ahlberg blev det tillslut en tredjeplats i loppet – och totalledning i SM-serien efter första tävlingen.

Team-chefen Micke Kågered var nöjd med sina adepter.

– Jag är jättenöjd. Vi hade ett generatorproblem minuterna innan Andreas skulle starta och det blev lite panik. Men jag är supernöjd med tävlingen, säger Kågered.

Men dina äldre herrar gick det inte något vidare för...

– Nej, de kom inte i mål. Men så är det när man börjar med racing. Det kommer vad det lider där också, säger Micke Kågered.

Förutom V8 Thunder Cars-loppen var det fullt upp hela helgen på Mantorp Park under årets Vårracet med över 200 startande bilar och deltagare från Sverige, Norge, Finland och Estland. Sportvagnsmästerskapet, SSK, Ginetta, Radical, Legend Cars, och Superkart gjorde också upp i sina respektive serier.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
John Senewiratne