"Vi är fortfarande LFC och bra lag"

Offensiva profiler har lämnat Linköpings FC – men Kristine Minde är kvar. ”Vi är fortfarande ett bra lag”, sa hon.

19 mars 2017 17:52

Jo, det syntes i kvartsfinalen i svenska cupen mot Örebro.

LFC vann med 3–0 (0–0) och är därmed bara en match från att för fjärde året i rad ta sig till cupfinal. En vass start av andra halvlek, mål av nyförvärven Lina Hurtig och Marija Banusic avgjorde – men var det någon som visade begynnande form på Linköping arena så var det Kristine Minde.

Mycket spring i benen, stark och påhittig på högerkanten.

– Vi har så klart ännu lång väg att gå innan allt sitter som det ska. Även om det är många nya är vi fortfarande LFC och ett bra lag, sa norska landslagstjejen.

Med nye tränaren Kim Björkegren var tanken att satsa på en 3–5–2-uppställning, men mycket tack vare tunga skadan på Johanna Rasmussen är det nu mer invanda 4–3–3 som gäller.

Och plötsligt blev allroundkunniga Minde anfallare igen.

Det blev hon så gärna.

Mot Örebro var hon i allra högsta grad i viktiga 1–0 redan i första anfallet efter paus. Hon slet sig loss och skickade in bollen till Lina Hurtig som fick öppet mål.

– Kul att det lyckades. Det var precis det som Lina och jag pratade om innan, sa hon.

Det doftade 0–0 i 45 minuter, men sedan ökade LFC tempot, sprang betydligt mer och då blev det också en annan genombrottskraft. Det var full kontroll och Örebro skapade bara en chans värd namnet på hela matchen.

– Stabil insats. Även om det tog ett tag innan målen kom blev det aldrig någon stress, sa Kristine Minde.

Att försvara SM-guldet med LFC är förstås en viktig del av den säsong som väntar. Men i sommar väntar också EM-slutspelet i Nederländerna. Med förre LFC-tränaren Martin Sjögren som norsk förbundskapten.

– Det känns väldigt bra med Martin. Tjejerna gillar honom verkligen. Nu försöker vi spela ungefär som LFC gjorde förra året och. . . ja, det är lite annorlunda jämfört med tidigare, sa Kristine Minde.

Kim Björkegren om söndagsinsatsen:

– Kontrollerat från början till slut. Vi pratade om att spela mer i djupled och då kom vi upp på en högre nivå.

Matchens prestation: Marija Banusics snabba och välriktade långa frispark som gav Lina Hurtig öppet läge att avsluta målskyttet strax före slutet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa