Nu väntar VM för Libk-stjärnan

Nu är "försäsongen" över för Libk:s Matej Jendrisak. Nu väntar säsongens stora mål, VM på hemmaplan i Tjeckien.

18 november 2018 15:01

– Jag vill inte säga att det här varit en försäsong på det viset, Libk är också väldigt viktigt och jag vill alltid göra bra ifrån mig. Men det är klart att VM är alltid ett stort mål för mig, oavsett var det spelas.

Men det blir ännu större nu?

– Jo, det är klart. Och jag tror faktiskt att årets VM kommer bli det största någonsin. Vi tjecker gillar att gå på arrangemang, oavsett om det är volleyboll eller hockey eller som nu innebandy. Så jag känner på mig att det kommer bli väldigt mycket folk på matcherna och rejält drag kring turneringen.

Han gjorde en knäoperation efter förra säsongen och missade en hel del av sommarträningen. Vissa säger att det hämmat honom i spelet hittills.

– Jag känner inget av skadan men visst kan jag bättre än det jag visat nu. Det har varit en annorlunda försäsong och det har kanske tagit lite tid för mig. Samtidigt har jag bytt medspelare i femman och vi har ett jobb kvar att göra där.

Han fortsätter:

– Jag spelade länge ihop med Gustav Fritzell och vi hittade en bra kemi. Nu kanske vi inte har hittat samma i den nya femman, samtidigt som det roterats lite spelare runt mig.

Det blev en väldigt sömning tillställning i sista matchen innan uppehållet, mot Örebro borta. Inte en enda utvisning på 60 minuter. Det visade ungefär hur iskall den här matchen var.

Det var först på slutet, vid 6–4 till Libk, som det hettade till lite grann när Örebro plockade ut målvakten med drygt två minuter kvar i ett sista försök att komma ifatt. Det räckte till 6–5, men inte mer.

– Nja, ingen vidare match av oss. Men starkt att vi vinner i alla fall, sa Matej Jendrisak som själv stod för en fin passning till Jesper Alms mål till 3–1.

Efter 13 matcher ligger Libk ungefär som förväntat i tabellen, i mitten av de åtta lag som går till slutspel.

– Vi har spelat okej, inte så mycket mer. Förlusterna mot Kalmarsund och Helsingborg var riktigt dåligt, samtidigt har vi gjort flera riktigt bra matcher. Men det är ingen som är nöjd än, det är helt säkert.

Tränaren Johan Astbrant hade varnat för att det kunde bli så avslaget och tempofattigt som det faktiskt blev. Men han försökte ändå lyfta fram det positiva från vinsten.

– Med tanke på att insatsen inte var den bästa vi gjort så är det ändå starkt att vinna. Örebro är ett lurigt lag och de gör det bra efter sina resurser, så som helhet är jag nöjd med att vi vinner matchen och tar med oss tre poäng.

– Om man jämför med förra säsongen har vi tagit fler poäng mot samma motståndare nu. Det tycker jag vi ska vara stolta över.

Nu väntar ett uppehåll för landslagsläger och VM i Tjeckien. Libk spelar sin nästa match den 15 december, hemma mot Växjö.

Matchfakta

IBF Örebro?5

Linköping IBK?6

Målen: 0–1 (10.19) Simon Palmén, 0–2 (13.16) Andreas Berglund, 1–2 (16.02) Marcus Hjelm, 1–3 (26.13) Jesper Alm, 2–3 (28.04) Marcus Ekengren, 2–4 (37.21) Max Wahlgren, 2–5 (38.49) Adam Zetterström, 3–5 (50.40) Emil Lundmark, 3–6 (53.30) Adam Zetterström, 4–6 (56.22) Marcus Ekengren, 5–6 (58.48) Jacob Embretzen.

Publik: 362

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Calén